• S. Cîrstea: De 30 de ani nu se investeşte şi nu se creează condiţii pentru sportul românesc.
  • Deși România nu e o putere economică mondială, are printre cele mai bune rezultate la JO.
  • Irina Giurgiu este prima femeie antrenor din istoria României care a obținut licența UEFA Pro.

Ne bucurăm de medalii, dar nu putem ignora problemele. Rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris trag un semnal de alarmă: nu avem infrastructură. Faptul că România, care nu este un actor principal când vine vorba de putere economică a lumii, se afla la începutul zilei pe locul 13 în topul medaliilor câștigate, arată că potențial există. Este exploatat? Și, de ce nu avem o infrastructură în domeniul sportiv? Multe întrebări, momentan fără răspuns.

Am ascultat cu toții declarația lui David Popovici după reușita de la 100 m liber. Am văzut și rezultatele naționalei la Euro. De câți campioni avem nevoie ca să înțelegem importanța sportului în România?

„Așa este, din fericire avem rezultate și nu avem o infrastructură și nu se investește cât ar trebui în sport și încă nu am reușit să înțelegem de ce e important sportul în viața noastră”, a explicat Irina Giurgiu, fostă antrenoare secundă la Echipa Națională de Fotbal Feminin, pentru Aleph News.

În sport este vorba despre învingători. Ce ne lipseșe și în ce stadiu se află sportul românesc?

Într-adevăr, am putut să fac comparația între nivelul altor țări, altor naționale, să spun așa și nivelul nostru. Din păcate, noi, în România, suferim foarte mult la bazele sportive. Nu avem terenuri unde să ne antrenăm. De multe ori folosim pistele de atletism pentru a pregăti jucătoarele noastre. Ne antrenăm în condiții foarte, să spun așa… prost calitative, față de ce vedem în străinătate. Și poate când vedem o echipă care joacă cu o echipă care este foarte bine organizată, avem așteptări și ne dorim și noi să avem o performanță”, a adăugat Irina Giurgiu.

Recomandări

ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
A MURIT BELA KAROLYI
BIDEN AJUNGE ÎN AMAZON
CE E SLEEPMAXXING?
RUSIA ATACĂ

„Cred că ar trebui să investim mai mult în sportivii noștri și nu doar din punct de vedere al infrastructurii cât și al finanțelor. Mediul privat ar trebui să fie aproape de sportiv. Să avem mai multe programe pentru talente, să prețuim să le dăm burse. Sunt foarte multe lucruri pe care poate să le facă România pentru sportivii noștri”.

Citește și