De la 14 ani în tenis. Cronologia carierei Serenei Williams, reușitele pe teren și cum a ajuns pe primul loc în WTA

serena-williams

serena-williams

Fostul număr unu mondial feminin, Serena Williams, a jucat probabil ultimul meci de tenis din cariera sa profesionistă, în urma înfrângerii suferite în fața lui Ajla Tomljanovic la US Open.

Înfrângerea suferită vineri cu 7-5, 6-7, 6-1 în fața australiencei de pe locul 46 pare să fi pus capăt unei cariere profesioniste care s-a întins pe parcursul a 26 de ani și a constat în 23 de titluri de Grand Slam la simplu, la doar unul în urma deținătoarei recordului, australianca Margaret Court. În cariera sa glorioasă, Serena a ocupat prima poziție în clasamentul WTA timp de 319 săptămâni (locul trei pe lista tuturor timpurilor), din care a ocupat prima poziție timp de 186 de săptămâni consecutive (record comun cu Steffi Graf).

Parcursul ei, însă, nu a fost lipsit de controverse, de la acuzații de trucare de meciuri împotriva tatălui ei până la descalificarea din cauza comportamentului pe teren.

O cronologie a carierei Serenei, de la trecerea la profesionism până la retragerea de vineri seara de la Flushing Meadows.

Exit mobile version