• Fostă numărul unu mondial timp de 319 săptămâni, Williams a sosit la New York clasată sub 600.
  • Înfrângerea a fost întotdeauna grea pentru Williams, o competitoare feroce.
  • Cu 23 de titluri de Grand Slam și considerată cea mai mare jucătoare din toate timpurile, Williams a făcut într-adevăr totul pe terenul de tenis.

Jucând mai mult ca un număr unu mondial decât ca o jucătoare clasată în afara primelor 600 de locuri, Serena Williams a dat timpul înapoi miercuri pentru a o surprinde pe Anett Kontaveit, numărul doi mondial, cu 7-6(4) 2-6 6-2 și a avansat în turul al treilea la US Open, punându-și pe pauză planurile de retragere.

Înfrângerea a fost întotdeauna grea pentru Williams, o competitoare feroce, iar dorința neobosită a americancei în vârstă de 40 de ani de a învinge a fost afișată din plin în timpul unui concurs captivant de două ore și 27 de minute, de o calitate neașteptată, cu o intensitate și un dramatism care nu lasă respirația tăiată. Williams și-a semnalat intenția de a se retrage la începutul acestei luni, spunând că evoluează departe de tenis”, dar nu a confirmat niciodată US Open ca fiind ultimul ei eveniment.

Orice despărțire a fost acum pusă în așteptare, Williams urmând să revină pe terenul central joi pentru un meci de dublu cu sora mai mare, Venus, urmat de o confruntare în turul al treilea, vineri, cu australianca Ajla Tomljanovic, care s-a impus cu 1-6, 6-2, 7-5 în fața rusoaicei Evgeniya Rodina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Sunt o jucătoare destul de bună, a spus Williams cu un zâmbet șiret când a fost întrebată cum a reușit să o învingă pe numărul doi mondial. Asta este ceea ce fac cel mai bine – îmi place o provocare, îmi place să mă ridic la o provocare. În ultimele două meciuri, aici la New York, chiar s-a adunat totul. Sunt super competitivă – sincer, o privesc ca pe un bonus. Nu am absolut nimic de demonstrat.

Cu 23 de titluri de Grand Slam și considerată cea mai mare jucătoare din toate timpurile, Williams a făcut într-adevăr totul pe terenul de tenis. După două victorii, visul odată de neconceput al unui final de Hollywood pentru cariera lui Williams – câștigând un al 24-lea titlu major evaziv pentru a merge la egalitate cu Margaret Court în fruntea listei tuturor timpurilor – ar putea fi în cărți.

Întrebată dacă a început să creadă că poate câștiga al șaptelea Open al SUA, Williams a ezitat, insistând că încă ia fiecare meci în parte, dar a spus că lucrurile se aranjează. Nu mă pot gândi atât de departe, a spus Williams. Sunt aici, mă distrez și mă bucur de asta. Joc destul de bine. Simt că m-am antrenat foarte bine, dar nu am reușit să mă adun în meciuri. Dar, știți, acum se cam adună.

Fostă numărul unu mondial timp de 319 săptămâni, Williams a sosit la New York clasată sub 600, nefiind cap de serie și cu doar o singură victorie în trei evenimente la intrarea în ultimul Grand Slam al sezonului.