• În timp ce se pregătea să intre pe teren luni, Williams a primit omagii din partea colegilor sportivi și a fanilor.
  • Williams a jucat doar patru meciuri în acest an și a câștigat doar unul.
  • După ce se va retrage din tenis, Williams își va continua drumul de pionierat și se va concentra pe dezvoltarea unei firme de capital de risc pe care a înființat-o în urmă cu opt ani.

Serena Williams a câștigat luni seară primul său meci în ceea ce se anticipează a fi ultimul său joc la US Open. Williams a învins-o pe Danka Kovinic cu 6-3, 6-3 pe stadionul Arthur Ashe din Flushing Meadows din New York – locul unde Williams a câștigat primul US Open în 1999, când avea 17 ani.

La începutul acestei luni, Williams, acum în vârstă de 40 de ani, și-a anunțat planurile de a se retrage din tenis, după o carieră de zeci de ani în care a dominat și transformat sportul feminin și care include 23 de titluri de Grand Slam la simplu.

Continuați să mă susțineți, a spus Williams după meci, atâta timp cât sunt aici. Cu serviciul ei puternic, cu returul de serviciu și atletismul ei, ea a stabilit cu adevărat acel standard în jocul feminin, a declarat Tom Goldman de la NPR la Morning Edition.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Povestea ei din primii ani în Compton, California, cu sora ei Venus, sub tutela tatălui lor, King Richard, acum celebru în filme, toate acestea au devenit parte din legenda ei și au deschis calea pentru ca mai mulți tineri de culoare să urmeze ceea ce în mod tradițional a fost un sport pentru albi, a spus Goldman. Și ea a adus și mai mulți oameni de culoare în tribune pentru a privi.

În timp ce se pregătea să intre pe teren luni, Williams a primit omagii din partea colegilor sportivi și a fanilor, inclusiv un loc pe coperta revistei Time. Williams a câștigat șase titluri de campioană la simplu la US Open, ultimul în 2014. Ea este marea favorită de luni seară, cu un record de 20-0 în meciurile din primul tur de la US Open – fără să piardă un set din 2001, potrivit U.S. Open.

Williams se află în prezent pe locul 605 la simplu, revenind la joc abia recent, după ce s-a luptat cu accidentările. Adversara ei, Kovinic din Muntenegru, în vârstă de 27 de ani, se află pe locul 80.

Williams a jucat doar patru meciuri în acest an și a câștigat doar unul, a declarat pentru Weekend Edition comentatorul sportiv Howard Bryant de la Meadowlark Media.

Ea este cu adevărat, probabil pentru prima dată în viața ei, un outsider pentru a câștiga U.S. Open, a spus Bryant. Dar, ce poveste magică de basm, dacă va veni la New York și va reuși să facă o magie.

După ce se va retrage din tenis, Williams își va continua drumul de pionierat și se va concentra pe dezvoltarea unei firme de capital de risc pe care a înființat-o în urmă cu opt ani.