De la Casillas la Eugen Neagoe. Alte cazuri „Eriksen” din fotbal, încheiate fericit

Ştii acum că Eriksen, fotbalistul căzut pe teren, este bine, internat într-un spital din Danemarca. El este ultimul om din fotbal dintr-un şir lung de evenimente încheiate fericit.

Eugen Neagoe, 53 de ani, era antrenor al celor de la Dinamo când a suferit un atac de cord. El era pe banca de rezerve când s-a întâmplat accidentul. A supravieţuit, iar aseară a văzut cum Eriksen e inert pe gazon.

”A fost ceva asemănător (n.r. – cu accidentul lui). Acum nu ştiu exact care este diagnosticul. Probabil un stop cardio-respirator. Pentru că s-au făcut progrese fantastice şi în medicină, dar, vedeţi, sunt fel de fel de situaţii. E ceva care nu a fost depistat niciodată”, a declarat Eugen Neagoe.

Poate cel mai cunoscut caz extern este al spaniolului Iker Casillas. Legendarul portar al celor de la Real Madrid a trebuit să abandoneze cariera după un stop cardio-respirator.

Un alt caz de notorietate este al marocanului Nouri, de la Ajax. Acestuia i s-a făcut rău într-o partidă cu Werder Bremen. Stopul cardio-respirator l-a lăsat fără oxigen pentru mai multe minute. După 2 ani şi opt luni, Nouri a ieşit din coma.

George Ogăraru era antrenor al echipei secunde al celor de la Ajax şi martor la eveniment.

“Eu am fost puţin speriat aseară, pentru că deja aveam experienţa lui Nouri pe care-l aveam jucător la echipa a doua, la Ajax. Ştim foarte bine ce s-a întâmplat, a căzut pe teren, creierul a rămas mult timp fără oxigen, iar acum este ţinut în viaţă de aparate.”