• Prima echipă eliminată din Conference League a fost FCSB. Vicecampioana României a fost eliminată din primul tur de Șahtior Karagandy.
  • A venit rândul lui Sepsi Sfântu Ghorghe, eliminată de Spartak Trnava, tot la loviturile de departajare.
  • Apoi, Universitatea Craiova a devenit a treia echipă românească eliminată, de către KF Laci din Albania.

Universitatea Craiova a întâlnit joi seara, pe teren propriu pe KF Laci (Albania), în cea de-a doua manşă a turului 2 preliminar al UEFA Conference League. La olteni a debutat pe bancă Laurenţiu Reghecampf.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, oltenii fiind astfel eliminaţi din competiţie, deoarece, în tur, albanezii câştigaseră cu 1-0.

Primul şut pe poartă la pus la încercare pe Lazăr, care a fost la post şi în minutul 24, la şutul din lovitură liberă a lui Mazrekaj.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Prima ocazie a oltenilor l-a avut în prim plan pe Vătăjelu, aflat însă în offside.

Cea mai mare ocazie a meciului vine din pasa în adâncime a lui Nistor, care l-a pus pe Koljic în situaţie iminentă de gol, în minutul 36. Bosniacul nu reuşeşte însă să îl învingă pe Sherri.

În primele 20 de minute ale reprizei secunde, Laci a punctat la impresia artistică, fiind singura care a reuşit să îşi creeze ocazii de poartă.

Ultimul sfert de oră le aparţine oltenilor, care s-au mutat în careul advers, însă fără să concretizeze pe tabelă. Nici chiar cele 8-9 minute suplimentare nu au mai adus schimbarea scorului.

S-a încheiat 0-0 şi Universitatea Craiova părăseşte competiţia, la prima evoluţie pe banca tehnică a lui Laurenţiu Reghecampf, şi se alătură lui FCSB şi Sepsi Sfântu Gheorghe.

Sepsi Sfântu Ghorghe, eliminată din Conference League de Spartak Trnava, la lovituri de departajare

Sepsi Sfântu Ghorghe şi Spartak Trnava s-au confruntat joi seara în returul rundei a doua preliminare din Conference League, partida plecând de la scorul de 0-0. Calificarea s-a decis la lovituri de departajare, în favoarea slovacilor, după 1-1, la capătul celor 90 şi 120 de minute şi 3-4 la penalty.

Oaspeţii au marcat în minutul 8, prin Yusuf, care a trimis cu capul, însă din poziţie considerată afară din joc. Reluările au arătat că golul a fost valabil.

Yusuf a continuat să fie periculos în careul covăsnenilor, însă Niczuly a fost pe fază.

Sepsi a deschis scorul în minutul 27, cu un şut de la distanţă a lui Boubacar Fofana, uşor deviat. Gol istoric pentru gruparea covăsneană, fiind prima reuşită din istoria clubului în cupele europene.

Sepsi a avut ocaziile importante ale debutului de repriză secundă, însă golul a căzut în poarta gazdelor, Boateng reluând în poarta lui Niczuly, din centrarea lui Yusuf (1-1, min 67).

Ultimele ocazii ale timpului regulamentar de joc au aparţinut gazdelor, prin Achahbar şi Ashkovski, care nu au reuşit însă să modifice scorul de pe tabelă, partida ajungând la prelungiri, la scorul general de 1-1.

Prima repriză de prelungiri s-a jucat cu faze la ambele porţi, cu un plus de periculozitate la poarta oaspeţilor, tot fără rezultat.

În minutul 108, Askovski are cea mai mare şansă de a marca, şutul său din colţul careului de 6 metri fiind respins de Takac.

Spartak Trnava rămâne în 10 oameni în minutul 116, însă la ultima fază de joc, Fofana primeşte al doilea galben şi echilibrează situaţia din teren, chiar înainte de fluierul de final al arbitrului.

S-a trecut la loviturile de departajare, primii executanţi fiind cei de la Sepsi.

Achahbar a ratat primul, în seria a doua, în timp ce slovacii au marcat scorul devenind 1-2.

S-a mers cap la cap, până la 3-4.

La ultima serie, Rep a ratat şi calificarea a fost tranşată în favoarea slovacilor.