• DINAMO 1948 SA este din nou îngropată în datorii.
  • Clubul din Ștefan cel Mare a cerut la Tribunalul București intrarea în insolvență.
  • Magistraţii au stabilit deja primul termen pentru luni, 28 iunie 2021.

Societatea DINAMO 1948 SA a depus vineri, 25 iunie, la Tribunalul Bucureşti, cererea de insolvenţă, aceasta urmând să se judece în regim de urgenţă, conform prevederilor Legii 85/2014.

Cererea de insolvență a fost depusă la Secția a VII-a Civilă, iar primul termen stabilit de magistrați a fost fixat pentru luni, 28 iunie 2021.

Dinamo 1948 SA a avut anul trecut 108 angajaţi şi pierderi de 5,53 milioane de lei, raportat la o cifră netă de afaceri de 15,66 milioane de lei şi venituri totale de 16,37 milioane de lei, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Însă, societatea a înregistrat datorii totale aproape duble față de cifra de afaceri. Astfel, datoriile totale au atins, în 2020, suma de 29,7 milioane de lei. A avut venituri de 16,3 milioane de lei şi cheltuieli de peste 21 milioane de lei. În datoriile clubului au intrat şi sume datorate către jucători care au câştigat litigii cu Dinamo.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

„Sunt datorii de sute mii de euro care s-au făcut într-o singură oră”

Firma de securitate Securikas Vector Sistem SRL ceruse, în urmă cu două săptămâni, intrarea în insolvență a clubului Dinamo, depunând solicitarea la aceeaşi instanţă, la Secţia a VII-a Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti.

„Tot ce s-a întâmplat la Dinamo în ultimul an a fost ca o misiune imposibilă. Am reuşit să salvăm echipa, dar va fi foarte greu. În zilele ce vor urma se va face o analiză amănunţită a celor care sunt implicaţi activi la Dinamo. Mă refer la programul DDB şi la sponsori. Săptămâna viitoare vom afla mai multe în legătură cu viitorul lui Dinamo şi despre felul în care vom continua. Se va face o analiză despre cum vom putea merge înainte sănătos. Sunt datorii foarte mari şi spaniolii nu au făcut decât să distrugă acest club. Sunt datorii de sute mii de euro care s-au făcut într-o singură oră, printr-o singură semnare a unor documente”, a spus Mario Nicolae, team managerul lui Dinamo, la digisport.ro.

„Vom merge la Negoiţă. Sunt oameni de afaceri din ce în ce mai interesaţi de Dinamo pentru că au fost impresionaţi de ce s-a întâmplat în ultimul an. Este nevoie de o persoană potentă financiar care să susţină echipa. Dar oamenii vor să vadă mai întâi ce se întâmplă cu spaniolii. Aici este problema. Aceşti oameni sunt dispăruţi. Există doar în acte, nu există nicio comunicare cu ei”, a adăugat Mario Nicolae.