• Comitetul Executiv al FRF se reuneşte azi pentru a valida sistemul cu 16 echipe în Liga 1
  • Clasamentul final al acestui sezon se va alcătui pe baza punctelor per meci obţinute în sezonul regulat şi playoff/playout
  • Dinamo va scăpa de retrogradare

Suporterii lui Dinamo nu mai au de ce să îşi facă griji în privinţa retrogradării. Din sezonul viitor, este aproape sigur că Liga 1 va avea 16 echipe. Liga Profesionistă de Fotbal a trimis deja propunerea la Federaţia Română de Fotbal. Comitetul Executiv al FRF se va reuni în această dimineaţă într-o şedinţă de urgenţă pentru a valida noul sistem competiţional. Astfel, Dinamo este în afara oricărui pericol. Ultima clasată, Chindia Târgovişte, va primi şi ea încă o şansă de a se salva. Pe 9 şi 12 august, va juca barajul cu CS Mioveni.

Cel mai probabil, în şedinţa de astăzi va fi validat şi clasamentul final al actualei ediţii a Ligii 1. Astra Giurgiu nu mai poate fi programată, după ce jucătorii au intrat în carantină pentru 14 zile. Prin urmare, nu se va mai juca niciun meci şi în alcătuirea clasamentul se va ţine cont de punctele acumulate de toate echipele, atât în sezonul regulat, cât şi în playoff/playout.

CFR Cluj îşi va păstra titlul de campioană, Craiova va ocupa poziţia secundă, iar Astra va fi pe trei. În playout, Dinamo va avea cel mai mult de câştigat şi le va depăşi în clasament pe Academica Clinceni, FC Voluntari şi Poli Iaşi.

Recomandări

CINE IA LOCUL LUI DRULĂ?
ZELENSKI CERE RACHETE CU RAZĂ LUNGĂ
MOLDOVA ȘI UCRAINA PORNESC SPRE UE
FOREVER YOUNG
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI ASSANGE?
ÎNCEP FILMĂRILE LA FREAKY FRIDAY

CUM VA ARĂTA CLASAMENTUL FINAL AL LIGII 1

PLAYOFF

  1. CFR Cluj
  2. Universitatea Craiova
  3. Astra Giurgiu
  4. FCSB
  5. FC Botoşani
  6. Gaz Metan Mediaş

PLAYOUT

7. Viitorul

8. Sepsi

9. Hermannstadt

10. Dinamo
11-12. Poli Iaşi, FC Voluntari

13. Academica Clinceni

14. Chindia Târgovişte