Directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, concediat după o glumă legată de Holocaust

Imagine cu cercurile olimpice de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Toshiro Muto a confirmat acest lucru și a spus că persoana în cauză vine din străinătate. Sursa Foto: HEPTA
  • Organizatorii Jocurilor Olimpice l-au concediat pe directorul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pentru comentariile pe care le-a făcut în legătură cu Holocaustul.
  • Demiterea vine pentru glume făcute în 1990.
  • Kentaro Kobayashi și-a cerut scuze pentru comentariile sale.

Chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizatorii l-au concediat pe directorul ceremoniei de deschidere pentru o glumă pe care a făcut-o despre Holocaust, scrie CNBC.

Organizatorii Jocurilor de la Tokyo l-au concediat joi pe Kentaro Kobayashi pentru o glumă pe care a făcut-o despre Holocaust, într-un show de comedie din anii 1990, care a reapărut recent în mass-media.

„Îmi cer scuze profunde pentru că am provocat probleme multor persoane, precum și rezidenților din Tokyo și japonezilor”, a spus Seiko Hashimoto, șeful comitetului de organizare a JO.

Kobayashi și-a cerut scuze pentru comentariile sale.

Anterior, Centrul Simon Wiesenthal, o organizație internațională evreiască pentru drepturile omului, a transmis că asocierea lui Kobayashi cu olimpiadele va reprezentă o „insultă la adresa memoriei” celor șase milioane de evrei care au murit în Holocaust.

În același timp, presa a scris că fostul prim-ministru Shinzo Abe, un susținător puternic al Jocurilor de la Tokyo, nu va participa la evenimentul care începe vineri.

Informațiile apar la doar câteva zile după ce un cunoscut muzician a fost obligat să renunțe la compozitor, după ce au apărut informații despre faptul că acesta din urmă ar fi fost agresiv și ar fi avut un comportament abuziv.

La începutul acestui an, șeful comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice și-a dat demisia după ce a făcut comentarii sexiste, iar șeful responsabil de creație la Jocurile Olimpice a plecat și el după ce a făcut comentarii disprețuitoare despre o prezentatoare populară în Japonia.