• Ceremonia în care va fi decernat Balonul de Aur va avea loc diseară, de la 21:30, la Teatrul Chatelet din Paris
  • Argentinianul Lionel Messi ar putea câștiga trofeul pentru a șaptea oară în carieră
  • Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen, este creditat cu șansa a doua la câștigarea celei mai dorite distincții individuale acordate în fotbal

Câteva ore ne mai despart de momentul în care vom afla numele câștigătorului Balonului de Aur 2021.

Ceremonia în care va fi decernat cel mai râvnit trofeu din fotbalul mondial va începe la 21:30, la Teatrul Chatelet din Paris.

Câștigător deja în șase rânduri, Leo Messi ar putea pune mâna pe trofeu, pentru a șaptea oară, ceea ce i-ar aduce un avans considerabil față de Cristiano Ronaldo, desemnat câștigător la cinci ediții.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În vară, Messi a condus naționala Argentinei spre câștigarea Copei America, primul trofeu major obținut de fostul jucător al Barcelonei cu selecționata ”pumelor”. În schimb, de la transferul la PSG, Messi nu a impresionat, astfel că desemnarea sa drept câștigător al Balonului de Aur va atrage numeroase critici, mai ales din partea celor ce îl văd pe polonezul Robert Lewandowski îndreptățit să obțină distincția.

În 2020, an în care atacantul lui Bayern Munchen a impresionat, trofeul nu s-a acordat, astfel că mulți specialiști se așteptau ca Lewa să fie cel ce pune mâna pe trofeu acum.

După Messi și Lewandowski, casele de pariuri îl creditează cu șansa a treia la câștigarea trofeului pe francezul Karim Benzema, vârful lui Real Madrid. Urmează Mo Salah și Jorginho, italianul lui Chelsea fiind singurul jucător ce a reușit anul acesta dubla „Champions League – Campionatul European”.

Portughezul Cristiano Ronaldo este abia pe locul 6 în top, cu șanse infime la câștigarea trofeului, motiv pentru care starul celor de la Manchester United nici măcar nu va fi prezent la ceremonia de diseară din capitala Franței, acolo unde vor fi acordate și Balonul de Aur și în fotbalul feminin, trofeul Kopa acordat celui mai bun tânăr jucător, precum și Trofeul Yashin, acordat celui mai bun portar.