• Principalul favorit Novak Djokovic s-a apropiat la o singură victorie de a cuceri al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon.
  • Sârbul îl va înfrunta pe Nick Kyrgios în finala de duminică, după ce spaniolul Nadal a fost nevoit să se retragă înainte de întâlnirea din semifinale cu australianul, din cauza unei rupturi abdominale.
  • Australianul îl conduce pe Djokovic cu 2-0 în seria întâlnirilor directe.

Principalul favorit Novak Djokovic s-a apropiat la o singură victorie de a cuceri al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon şi al şaptelea în total, după ce a trecut vineri de britanicul Cameron Norrie cu 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, în singura semifinală jucată pe iarba londoneză.

Pe un Teren Central însorit, sârbul şi-a ridicat nivelul de joc pe măsură ce meciul avansa, măcinând apărarea lui Norrie cu loviturile sale agresive şi precise, pentru a avansa în a opta sa finală la Wimbledon, după un joc de două ore şi 34 de minute.

Numărul 3 mondial urmăreşte al 21-lea său titlu de Grand Slam la capătul acestor două săptămâni, încearcând să reducă distanţa faţă de Rafael Nadal, de 22 de ori campion de turnee majore.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Sârbul îl va înfrunta pe Nick Kyrgios în finala de duminică, după ce spaniolul Nadal a fost nevoit să se retragă înainte de întâlnirea din semifinale cu australianul, din cauza unei rupturi abdominale. Australianul îl conduce pe Djokovic cu 2-0 în seria întâlnirilor directe.

Djokovic a ajuns cu această reuţită la 27 de meciuri consecutiv câştigate la Wimbledon, iar victoria în faţa lui Norrie, al nouălea favorit, l-a propulsat în cea de-a 32-a finală de Grand Slam a carierei, devenind astfel deţinătorul al recordului all-time de finale majore jucate, în faţa lui Roger Federer, care are 31.

De asemenea, sârbul are un record de 85-10 la All England Lawn Tennis Club, depăşindu-l astfel pe Jimmy Connors (84-18) şi ajungând pe locul al doilea în clasamentul tuturor timpurilor, după Roger Federer, care domină cu 105-14.