• Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor a fost reluată, din cauza unei erori, la ora 16:00.
  • PSG va întâlni Real Madrid, Manchester United va da piept cu Atletico Madrid, iar Inter va juca cu Liverpool.
  • Inițial, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo urmau să fie adversari în duelul dintre PSG și Manchester United.

Tragerea la sorți a partidelor din optimile de finală ale Champions League a fost reluată de la zero, din cauza unei erori de software, așa cum a numit-o UEFA.

PSG – Real Madrid este noul cap de afiș al optimilor de finală ale competiției, după ce, în primă fază, sorții au decis ca PSG să întâlnească Manchester United.

Meciurile tur din optimile de finală se vor juca pe 15/16 şi 22/23 februarie, iar manşele retur pe 8/9 şi 15/16 martie.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Finala Ligii Campionilor din 2022 se va disputa pe 28 mai, la Sankt Petersburg, pe Krestovsky Stadium.

Rezultatele celei de-a doua trageri la sorți pentru optimile UCL

Salzburg – Bayern
Sporting – Manchester City
Benfica – Ajax
Chelsea – Lille
Atletico Madrid – Manchester United
Villarreal – Juventus
Inter – Liverpool
PSG – Real Madrid

Tragerea la sorți a fost reluată după ce UEFA a comis o eroare majoră atunci când s-a extras din bol adversarul lui Atletico Madrid. În primă fază, Manchester United a picat cu Villarreal, însă duelul dintre cele două echipe nu era posibil, deoarece au fost adversare în faza grupelor, informează UEFA.

Bila cu bilețelul „diavolilor roșii” a fost pusă la loc, dar în bolul greșit, astfel că Manchester United nu s-a aflat printre potențialele adversare atunci când s-a tras la sorți adversarul lui Atletico Madrid. În locul bilei cu Manchester United s-a aflat cea a lui Liverpool, echipă care jucase cu Atletico, la rândul ei, în grupe.

„Ca urmare a unei probleme tehnice cu software-ul care stabilește care echipe pot juca una cu alta, a apărut o eroare materială în tragerea la sorți pentru optimile Champions League. Prin urmare, tragerea la sorți a fost declarată nulă și se va relua de la zero la 16:00”, a transmis UEFA printr-un comunicat, emis în urma reclamațiilor făcute de mai multe echipe.

Messi și Ronaldo urmau să fie adversari în optimile de finală

În primă fază, sorții au decis ca PSG și Manchester United să fie adversare în optimile de finală ale competiției. Ar fi fost primul duel dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo de când cei doi s-au transferat la PSG, respectiv United.

Până acum, cei doi s-au întâlnit de 34 de ori în meciuri directe, atât la echipele de club, cât și la naționale. Messi a câștigat de 16 ori, Ronaldo a ieșit învigător de zece ori, iar opt partide s-au încheiat la egalitate. Prima confruntare directă dintre cele două staruri a avut loc în sezonul 2007/2008, când Barcelona și Manchester United au jucat în semifinalele UCL.

Ultima oară, Messi și Ronaldo au jucat unul împotriva altuia în ediția trecută a Ligii Campionilor, când Juventus se impunea cu 3-0 pe Camp Nou în fața Barcelonei, în cadrul grupei G. În actualul sezon al Ligii, argentinianul a marcat de cinci ori pentru PSG, iar portughezul a dat șase goluri pentru United.

Rezultatele primei trageri la sorți pentru optimile UCL

Benfica Lisabona – Real Madrid
Villarreal – Manchester City
Atletico Madrid – Bayern Munchen
FC Salzburg – Liverpool
Inter Milano – Ajax Amsterdam
Sporting Lisabona – Juventus
Chelsea – Lille
Paris Saint Germain – Manchester United