• Dumitru Dragomir nu crede că se va mai relua Liga 1, după ce FRF a anunţat suspendarea competiţiilor sportive din cauza COVID-19
  • Fostul preşedinte al LPF a declarat că şi meciul Islanda – România din barajul Ligii Naţiunilor va fi amânat
  • În România, până în acest moment, au fost înregistrate 70 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus

Dumitru Dragomir a venit cu un scenariu extrem de pesimist. După ce a fost anunţat oficial că este pandemie de coronavirus, iar majoritatea competiţiilor sportive au fost suspendate sau urmează a fi amânate, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat că acesta este doar începutul. 

Dumitru Dragomir nu cred că anul acesta vom avea o echipă campioană şi este convins şi că meciurile de calificare la EURO 2020 vor fi anulate. 

Echipa naţională a României are programată semifinala din barajul Ligii Naţiunilor la data de 26 martie în Islanda. Dacă ar câştiga meciul, tricolorii s-ar duela cu învingătoarea dintre Ungaria şi Bulgaria. Cele două ţări au decretat stare de urgenţă, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dragomir: Cred că nu se mai dă titlul anul ăsta

Cred că Liga 1 nu se va mai relua niciodată şi nu se mai dă titlul anul ăsta. Nu se joacă nimic, nu se joacă nici Islanda – România. Pandemia va avea vârful nenorocitor peste vreo 10 zile”.

Joi, 12 martie, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că vor fi suspendate toate competiţiile sportive de pe teritoriul ţării. 

Comunicatul FRF

„Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020.

Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România.

Aşadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herţegovina a fost anulată, la fel ca şi meciurile de pregătire ale selecţionatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acţiuni urmau să se desfăşoare în luna martie”.