• EA Sports a publicat ratingurile tuturor jucătorilor din FIFA 21
  • Alegerile făcute i-au nemulțumit și pe fani, și pe jucători
  • Lukaku a acuzat că ratingurile sunt date doar pentru a stârni controverse

Toamna nu se mai numără bobocii, mai nou se verifică ratingurile de la FIFA. Septembrie este luna în care se lansează de obicei FIFA 21 și ProEvolution Soccer, cele două simulatoare de fotbal pe calculator.

Înainte de lanasare, ratingurile jucătorilor au fost anunțate. Practic, este un clasament al fotbaliștilor din lume. Iar un asemenea clasament poate stârni controverse. O reacție nervoasă a avut-o Romelu Lukaku, supărat că ratingul din FIFA 21 este același ca în jocul de anul trecut. Asta deși a devenit golgheterul Italiei și a marcat o căruță de goluri.

„Să fim serioși, FIFA strică ratingurile doar ca jucătorii să se plângă de joc și astfel își fac publicitate“, spune Romelu Lukaku, Inter Milano.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Alți jucători au fost însă mulțumiți de ratingul primit de la EA Sports. Trent Alexander-Arnold, jucător Liverpool: „Da, sunt fericit, desigur. 87. E mult“.

Messi are cel mai mare rating în joc, de 93. Iar Ronaldo este următorul cu 92. Totuși, există norocoși care pot avea și un rating de 99.

Sebastian Ujică îți povestește cum e posibil: „Din păcate, eu sau tu nu puteam avea un astfel de jucător în jocul FIFA. Un astfel de card poate ajunge doar la un jucător profesionist. El trebuie să facă cerere la EA Sports ca să primească un astfel de card. Este însă singurul care îl poate folosi. Am avut și români care au beneficiat de acest lucru mai puțin cunoscut. Florin Andone sau Adi Popa“.

Ce se întâmplă dacă întâlnești un fotbalist real într-un meci online de FIFA? Uite ce spune Ovidiu Pătrașcu, fostul campion mondial la FIFA: „De obicei când pici cu jucători care joacă fotbal în realitate nu au ei atâtea ore ca să se antreneze. Un caz aparte este Mihai Roman de la Universitatea Craiova. El are un card de 99 în FIFA 20 și e și un foarte bun jucător de FIFA 20. Dacă pici cu el la Weekend League s-ar putea să ai probleme“.