• Numele și logoul echipei Washington Redskins (Pieile Roșii) sunt considerate un afront la adresa comunității amerindiene.
  • Echipa de fotbal american nu a anunțat momentan noul nume.
  • De la moartea lui George Floyd, presiunea în jurul Redskins a crescut.

Reprezentanții Washington Redskins urmează să anunțe oficial că vor schimba numele echipei americane, însă nu a fost dezvăluită nicio denumire nouă momentan, au mărturisit surse duminică noapte, scrie espn.com.

Era de așteptat ca Washington Redskins să își schimbe numele, după ce moartea lui George Floyd și protestele anti-rasism care au urmat au crescut presiunea – în special economică – în jurul echipei. De zeci de ani există voci care cer echipei să-și schimbe numele și logoul, dar proprietarul acesteia, Daniel Snyder, a refuzat, susținând că porecla a adus un omagiu amerindienilor.

O sursă a afirmat că, acum, planul este de a păstra culorile vișiniu și auriu. Antrenorul Ron Rivera a spus că echipa dorește să includă și armata în noul său nume.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Echipa anunța, pe 3 iulie, că va face o „examinare în profunzime“ a numelui („Pieile roșii”) vechi de 87 de ani, care a fost criticat în ultimii ani pe fondul rasismului.