• FIFA şi UEFA nu susţin crearea unei Superligi Europene
  • Echipele care vor participa într-o asemenea competiţie vor avea interzis în cele organizate de FIFA
  • Un astfel de turneu nu va fi recunoscut oficial de forul internaţional

FIFA și cele şase confederații continentale, printre care și UEFA, anunță că nu susțin crearea unei Super Ligi Europene de fotbal. O astfel de ligă nu va fi recunoscută oficial, relatează BBC.

Echipele și jucătorii care vor participa în această competiție vor avea interzis să participe în orice competiție organizată de FIFA sau de federațiile lor respective.

Competiţia ar putea fi o ameninţare pentru UEFA Champions League, însă proiectul este momentan doar la stagiul de concept. Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte de la FC Barcelona, a declarat că a acceptat propunerea pentru ca Barca să facă parte dintr-o superligă.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

FIFA a mai spus că doar Campionatul Mondial al Cluburilor şi turneele respectivelor confederaţii, precum UEFA Champions League în Europa, sunt singurele competiţii recunoscute.

FIFA inteţionează că modifice structura Campionatului Mondial al Cluburilor, pentru a include 24 de echipe din cele şase confederaţii. Următorul turneu, din Qatar, care trebuia să aibă loc în 2020, va avea şase echipe.