• Real Madrid a învins-o pe FC Barcelona, scor 2-1.
  • După victoria din „El Clasico”, madrilenii ocupă primul loc în La Liga.
  • Messi a marcat în total 26 de goluri în El Clasico.

Real Madrid a bifat o nouă victorie în „El Clasico”, după ce sâmbătă a reușit să triumfe în fața rivalei FC Barcelona, scor 2-1.

„Galacticii” au reușit să deschidă scorul în minutul 13 al partidei, prin Karim Benzema. În minutul 28, Real a majorat scorul, prin Toni Kroos, care a executat perfect o lovitură liberă, iar mingea a ajuns în poarta catalanilor după ce a fost deviată de Dest.

Barcelona a redus din diferență, pe tabelă, în minutul 60, prin golul reușit de Mingueza. Pe finalul partidei, Real Madrid a rămas în zece oameni pe teren, Casemiro fiind eliminat în minutul 90. Au fost 4 bare în acest meci, câte două de fiecare parte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cum arată podiumul La Liga, după „El Clasico”:

  1. Real Madrid – 66 de puncte – 30 de etape jucate;
  2. Atletico Madrid – 66 de puncte – 29 de etape jucate;
  3. FC Barcelona – 65 de puncte – 30 de meciuri jucate.

Știrea inițială

Cel mai urmărit meci al planetei se joacă în această seară. Mai sunt doar câteva ore până la startul partidei dintre Real Madrid și Barcelona.

Sezonul acesta, Real și Barca aleargă după Atletico Madrid în campionat, iar acest meci poate decide care dintre cele două va fi echipa care se bate cu Atletico pentru titlu în finalul sezonului. Real Madrid joacă împotriva Barcelonei între cele două meciuri cu Liverpool din sferturile Ligii Campionilor, în timp ce Barcelona și-a încheiat deja parcursul european din acest sezon.

În ultimele 3 întâlniri, Real Madrid e neînvinsă, două victorii și un egal și conduce și la victorii în meciurile directe, 97-96. Dar Barcelona conduce la numărul de trofee câștigate în istorie, 96-95.

Golgheterul Barcelonei, Leo Messi, e și golgheterul campionatului, cu 23 de goluri, în timp ce la Real, cel mai bun marcator e Karim Benzema, cu 18 reușite. Tot ei sunt cei mai buni marcatori ai echipelor lor în Clasico, Messi e chiar cel mai bun marcator din derby.

Gică Popescu ne-a spus pe cine vede favorită, dar și ce crede că se va întâmpla cu Messi la sfârșitul sezonului.

Gheorghe Popescu, fost căpitan al Barcelonei: „Indiferent ce aș crede, în fiecare El Clasico o văd pe Barcelona câștigătoare. Îmi e imposibil să cred că Realul poată să câștige. Chiar dacă Real Madrid este într-un moment foarte bun, a câștigat în Champion League contra lui Liverpool. Dacă vorbim din punct de vedere sportiv, nu văd niciun motiv ca Messi să părăsească Barcelona. Dacă sunt alte chestiun de ordin familial. Eu am vorbit cu cineva din club și îmi spunea că la un moment dat, Messi spunea că ar vrea să meargă undeva în America, să stea să joace 2-3 ani acolo, copiii să învețe engleză.”