Eșecul Simonei Halep: Nu a reușit să se califice în finala turneului de tenis de la Stuttgart. Câți bani primește pentru prezența în semifinală

Sursa Foto: Mediafax
  • Jucătoarea română de tenis Simona Halep (3 WTA), cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele turneului de tenis WTA 500 de la Stuttgart, învingând în sferturile de finală pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (34 WTA), în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-2.
  • Simona Halep a pierdut primul game al setului doi, pe propriul serviciu, cedând apoi din nou în game-ul 7, Sabalenka desprinzându-se la 5-2.

Aryna Sabalenka a jucat un tenis agresiv cu servicii puternice, Simona Halep având dificultăți în a contracara loviturile puternice ale adversarei sale. Sabalenka a scurtat schimburile de mingi, neacceptând jocul de uzură, cu care Halep ar fi avut o șansă mai bună de a se impune.

Primul set a fost echilibrat, Halep pierzând game-ul 4, pe propriul serviciu. Bielorusa a profitat de avantajul creat și și-a adjudecat setul cu 6-4.

Simona Halep a pierdut primul game al setului doi, pe propriul serviciu, cedând apoi din nou în game-ul 7, Sabalenka desprinzându-se la 5-2.

Sabalenka și-a valorificat apoi serviciul și a câștigat meciul cu 6-4, 6-2.

Pentru prezența în semifinală, Simona Halep va fi recompensată cu 26.130 euro și 185 de puncte WTA.