• Belgia a învins-o pe Danemarca, scor 2-1, într-un meci de la Euro 2020
  • Danemarca are în continuare șanse teoretice de calificare, de pe un eventual loc 3

Danemarca și Belgia s-au confruntat joi seara, în runda a doua de la EURO 2020, pe Parken Stadium din Copenhaga, în condițiile în care danezii se aflau încă sub influența șocului provocat de accidentul căpitanului Christian Ericksen. Belgia s-a impus în cele din urmă cu 2-1, revenind de la 0-1.

În ciuda situației, danezii au început cu un moral foarte bun, profitând și de faptul că Belgia a început fără vedetele Hazard, De Bruyne și Witsel.

Poulsen a deschis scorul în minutul 2, cu o execuție surprinzătoare din careu. Belgienii nu au găsit puterea să dea o replică consistentă, Danemarca ratând încă o ocazie mare, în minutul 35, după o acțiune individuală a lui Damsgaard.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În repriza secundă, Roberto Martinez i-a aruncat în luptă pe De Bruyne, care l-a servit ideal pe Thorgan Hazard. Acesta a preluat din apropierea porții și a marcat golul egalizator, în minutul 55.

De Bruyne a ieșit din nou la rampă în minutul 70, când, cu un șut din marginea careului, a marcat golul de 2-1.

Asaltul final al danezilor s-a soldat în minutul 87 cu un șut în bara transversală al lui Martin Braithwaite, urmat de o altă execuție periculoasă a lui Mathias Jensen, al cărui șut a trecut puțin peste poartă.

Meciul s-a încheiat cu victoria belgienilor, care ocupă prima poziție în clasamentul grupei, cu 6 puncte, care le asigură virtual calificarea în optimile de finală.

Danemarca are în continuare șanse teoretice de calificare, de pe un eventual loc 3.