• Selecţionata de fotbal a Țărilor de Jos s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020.
  • Batavii s-au impus cu 2-0, la Amsterdam.
  • În ultima etapă, pe 21 iunie, Țările de Jos vor primi vizita Macedoniei de Nord, în timp ce Austria va reveni la Bucureşti pentru derby-ul cu Ucraina. 

Olanda și Austria au închis ziua de joi la EURO 2020, cu ultimul meci al grupei C, din runda a doua. Batavii s-au impus cu 2-0, la Amsterdam, pe Johan Cruijf Arena, în fața propriilor spectatori, și și-au asigurat accederea în faza optimilor de finală, de pe primul loc în grupă.

Olandezii și-au confirmat statutul de favoriți încă din debutul meciului, deschizând scorul în minutul 10, de la punctul cu var, Memphis Depay transformând penalty-ul obținut de Denzel Dumfries.

Batavii au continuat să își creeze ocazii importante de poartă prin același Depay, dar și prin Wijnaldum.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Dominarea olandeză a continuat și după revenirea de la vestiare și s-a materializat cu golul de 2-0, marcat după o acțiune de contraatac dusă în mare viteză de atacantul Donyell Malen, care l-a servit ideal, în fața porții, pe fundașul dreapta Dumfries, care a îndeplinit o formalitate.

Austriecii au încercat fără success, pe final, să obțină golul de onoare, care i-ar fi plasat pe locul 2 în clasamentul Grupei C.

S-a încheiat 2-0 și Olanda se instalează cu 6 puncte în fruntea clasamentului, de unde nu mai poate fi detronată, indiferent de rezultatele din runda a 3-a.