EURO 2020. Olanda, a treia echipă calificată în optimi. „Portocala mecanică” a făcut spectacol la Amsterdam

Olanda și Austria au închis ziua de joi la EURO 2020, cu ultimul meci al grupei C, din runda a doua. Batavii s-au impus cu 2-0, la Amsterdam, pe Johan Cruijf Arena, în fața propriilor spectatori, și și-au asigurat accederea în faza optimilor de finală, de pe primul loc în grupă.

Olandezii și-au confirmat statutul de favoriți încă din debutul meciului, deschizând scorul în minutul 10, de la punctul cu var, Memphis Depay transformând penalty-ul obținut de Denzel Dumfries.

Batavii au continuat să își creeze ocazii importante de poartă prin același Depay, dar și prin Wijnaldum.

Dominarea olandeză a continuat și după revenirea de la vestiare și s-a materializat cu golul de 2-0, marcat după o acțiune de contraatac dusă în mare viteză de atacantul Donyell Malen, care l-a servit ideal, în fața porții, pe fundașul dreapta Dumfries, care a îndeplinit o formalitate.

Austriecii au încercat fără success, pe final, să obțină golul de onoare, care i-ar fi plasat pe locul 2 în clasamentul Grupei C.

S-a încheiat 2-0 și Olanda se instalează cu 6 puncte în fruntea clasamentului, de unde nu mai poate fi detronată, indiferent de rezultatele din runda a 3-a.

Exit mobile version