• Belgia și Danemarca se califică direct din Grupa B
  • Echipele de pe locurile 2, 3 și 4 au avut fiecare câte 3 puncte
  • Finlanda așteaptă finalul tuturor meciurilor din faza grupelor, pentru a afla dacă se va califica printre cele 4 cele mai bune ocupante ale locurilor 3

Ultima rundă de meciuri din Grupa B la EURO 2020 a plecat de la situația în care Finlanda, Danemarca și Rusia aveau toate șanse de calificare. Alături de Belgia, deja calificată, Danemarca a reușit să treacă în optimi, învingând categoric Rusia, profitând și de succesul Belgiei în fața Finlandei.

În Danemarca, pe Parken Stadium din Copenhaga, gazdele au fost ușor dominate în debutul meciului, dar tânărul mijlocaș al lui Sampdoria, Mikkel Damsgaard, a marcat un gol de manual, de la 17-18 metri, din poziție centrală, deschizând scorul în minutul 38.

După pauză, Poulsen a primit un cadou neașteptat de la un fundaș rus și a marcat cu poarta goală, pentru 2-0, în minutul 59.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În celălalt meci, dintre Belgia și Finlanda, de la Sankt Petersburg, nu se marcase până în minutul 65, situație în care Finlanda mergea în optimi, de pe locul 2.

În minutul 65 al meciului din Rusia, Lukaku a marcat și a declanșat uralele la Copenhaga, danezii trecând pe locul 2. În cele din urmă, golul lui Lukaku a fost anulat pe motiv de offside și danezii reveneau pe locul 3.

Rusia a redus din handicap în minutul 70 (2-1), din lovitură de pedeapsă, acordată destul de ușor, și renăștea speranțele suporterilor ruși, o remiză putând să îi treacă pe locul 2.

Suporterii danezi au izbucnit din nou în urale, când în minut 74, la Sankt Petersburg, Belgia deschidea scorul, de data asta cu un autogol valid, și aducea Danemarca pe locul doi.

Impulsionați de rezultatul din Rusia, danezii au mai marcat de două ori, prin Christensen (min. 79) și Maehle (min. 82), în timp ce Belgia a majorat și ea la 2-0, cu golul lui Lukaku, în minutul 81.

Belgia și Danemarca se califică direct din Grupa B, în condițiile în care echipele de pe locurile 2, 3 și 4 au avut fiecare câte 3 puncte.

Clasată pe locul 3, Finlanda așteaptă finalul tuturor meciurilor din faza grupelor, pentru a afla dacă se va califica printre cele 4 cele mai bune ocupante ale locurilor 3. Totuși, șansele nordicilor sunt destul de reduse.