EURO 2020: Federația engleză condamnă abuzurile rasiste de după finala pierdută în fața Italiei

anglia-saka Bukayo Saka (dreapta), jignit de fani în mediul online. FOTO: Hepta
  • Federaţia engleză de fotbal a emis un comunicat prin care condamnă abuzurile rasiste de după finală.
  • Anglia şi Italia au remizat cu 1-1 după prelungiri, iar Italia a câştigat la penalty-uri cu 3-2.
  • Jucătorii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, toţi de culoare, au ratat loviturile de departajare.

Federaţia engleză de fotbal a condamnat, într-o declarație, abuzurile rasiste din spaţiul online la adresa jucătorilor, în urma pierderii finalei Euro 2020.

Anglia şi Italia au remizat cu 1-1 după prelungiri, iar Italia a câştigat la penalty-uri cu 3-2. Jucătorii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, toţi de culoare, au ratat loviturile de departajare.

„FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri”, se menţionează în comunicat.

„Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”, se mai precizează în comunicat.

Citește și UEFA a sancţionat Ungaria pentru manifestările rasiste şi homofobe de la meciurile din cadrul Euro 2020

Echipa a lansat, de asemenea, o declaraţie prin care condamnă abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe reţelele de socializare.

Poliţia britanică a spus că va investiga postările online

„Suntem conştienţi de o serie de comentarii ofensive şi rasiste pe reţelele sociale care sunt direcţionate către fotbalişti în urma finalei #Euro2020”, a scris pe Twitter poliţia metropolitană. „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a cerut companiilor de socializare să elimine astfel de conţinut de pe platformele lor.

„Cei responsabili pentru abuzuri dezgustătoare din spaţiul online trebuie să răspundă pentru faptele lor – iar companiile de socializare trebuie să acţioneze imediat pentru a elimina şi preveni această dfiscurs de ură”, a spus Khan într-un tweet.