Euro 2020: Suedia o învinge pe Slovacia şi devine lider în Grupa E

Foto: AP / Mediafax
  • Suedia și Slovacia au deschis cea de a 8-a zi de la EURO 2020
  • Jucat la Sankt Petersburg, meciul s-a încheiat cu victoria suedezilor

Suedia și Slovacia au deschis cea de a 8-a zi de la EURO 2020, cu primul meci al Grupei E, din runda secundă. Jucat la Sankt Petersburg, meciul s-a încheiat cu victoria suedezilor, cu un gol marcat din penalty, care i-a adus pe prima poziție în clasament.

După o primă repriză anostă, în care a părut că cele două echipe sunt mulțumite cu remiza, Suedia a furnizat o primă mare ocazie abia în minutul 55, când Augustinsson l-a pus în valoare pe portarul slovac Martin Dubravka, cu o lovitură de cap respinsă cu un reflex spectaculos.

La faza imediat următoare, suedezii au mai bifat o șansă, Danielson trimițând cu capul peste poartă.

A intrat apoi în scenă Alexandeer Isak, care întâi a șutat peste, pentru ca apoi să-l facă din nou erou pe Dubravka, în minutul 71.

Suedezii au deschis scorul din lovitură de pedeapsă, obținută de același Isak. Decarul Emil Forsberg a transformat impecabil, cu un șut în plasa laterală (1-0, min. 77).

Suedia s-a impus în cele din urmă cu 1-0, și acumulează 4 puncte, cu un singur gol marcat în două meciuri, și trece pe primul loc într-o grupă în care nu se vor cunoaște calificatele decât după ultima rundă, indiferent de rezultatul meciului Spania – Polonia, ce se joacă sâmbătă.