• Ucraina a învins Macedonia de Nord, scor 2-1, într-o partidă jucată pe Arena Naţională
  • Meciul, contând pentru Grupa C, a avut în tribune în jur de 13.900 de spectatori
  • Macedonia de Nord are șanse mici de a ieși din grupe, urmând să întâlnească Olanda, la Amsterdam

Cea de a doua partidă găzduită de Arena Națională la Euro 2020, în care s-au întâlnit Ucraina și Macedonia de Nord, s-a încheiat cu victoria trupei conduse de Andriy Shevchenko, care a făcut primele 3 puncte la turneul final European.

Meciul, contând pentru Grupa C, a avut în tribune, la fel ca și la primul meci, dintre Austria și Macedonia de Nord, în jur de 13.900 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea stadionului.

Ucrainienii au dominat prima repriză și au deschis scorul după 29 de minute prin Andriy Yarmolenko, urmat la doar 5 minute de Roman Yaremchuk, care a majorat la 2-0, din pasa aceluiași Yarmolenko.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Veteranul macedonean Goran Pandev a fost la un pas de a-și pune în palmares și al doilea gol la un turneu final, însă reușita sa a fost anulată pe motiv de offside, în minutul 39.

Macedonia de Nord a revenit foarte motivată de la vestiare și, după ce au scăpat fără gol, la o intervenție salvatoare a lui Stole Dimitrievski, Trajkovski a șutat în bara transversală, ratând șansa de a reduce din diferență.

În cele din urmă, Macedonia de Nord a primit un penalty, executat și ratat de Ezgjan Alioski. Acesta a șutat pe centrul porții, însă Dimitrievski a anticipat și a respins. Alioski a avut șansă, mingea revenindu-i, astfel încât a doaua oară a reușit să trimită în poartă.

Au urmat șarje ofensive repetate ale nord macedonenilor, rămase fără rezultat.

În minutul 84 Ruslan Malinovsky a ratat o lovitură de pedeapsă acordată de arbitrul Argentinian al partidei, după ce a consultat sistemul VAR.

S-a încheiat 2-1, elevii lui Shevchenko realizând primele 3 puncte din grupă, care ar putea să îi ducă în optimile de finală. Ucrainienii se întorc pe Arena Națională, la fel ca și austriecii, urmând să se confrunte pe 21 iunie.

Macedonia de Nord are șanse mici de a ieși din grupe, urmând să întâlnească Olanda, la Amsterdam, în ultimul meci al grupei.