• Germania a câştigat Grupa A la Euro 2024, după ce a reuşit să egaleze Elveţia în minutul 90+2, cu un gol marcat de Fullkrug.
  • Ungaria a avut nevoie de 101 minute ca să îşi asigure victoria cu Scoţia şi o posibilă calificare în optimi, de pe locul trei al grupei.

Elveția – Germania 1-1 (1-0)

Golul egalizator al lui Niclas Füllkrug din minutul 92 s-a dovedit a fi suficient pentru a asigura primul loc în Grupa A. Germania şi Elveţia au remizat 1-1 la Frankfurt şi au securizat primele două locuri ale grupei.

Impulsionat de un public entuziast, Robin Andrich a deschidă scorul în minutul 17, dar arbitrul italian Daniele Orsato a invalidat reuşita, pentru un fault clar comis de Jamal Musiala asupra lui Michel Aebischer în faza anterioară.

Die Mannschaft s-a văzut condusă cu puţin înainte de jumătatea partidei. Fabian Rieder l-a scăpat pe Remo Freuler pe partea stângă, centrarea sa fiind fructificată de Dan Ndoye, care a trimis mingea la colţul din stânga porţii lui Manuel Neuer. Lucrurile s-au înrăutăţit pentru Germania, deoarece Jonathan Tah a primit un cartonaş galben.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
PAS CU PAS SPRE PACE
DAVID LAMMY AJUNGE ÎN INDIA
ANM EMITE COD PORTOCALIU DE PLOI
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
ÎNCETINIREA ECONOMICĂ A CHINEI AFECTEAZĂ MĂRCILE DE LUX

Cu ajutorul lui Yann Sommer şi cu o defensivă ermetizată, Elveţia a reuşit să păstreze avantajul şi totodată primul loc în grupă, dar numai până în minutul 90+2.

Niclas Füllkrug şi Leroy Sané, veniţi de pe bancă, au revitalizat ofensiva germană, În minutul 85, lovitura de cap a lui Havertz a nimerit razant bara transversală. Când se părea că vor fi nevoiţi să se mulţumească cu locul doi, Niclas Füllkrug a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap bine plasată, după o centrare a lui David Raum.

Scoția – Ungaria 0-1 (0-0)

Roland Sallai, omul meciului dintre Scoţia şi Ungaria, a dat de înţeles la interviul de la finalul meciului că Barnabas Varga este în stare stabilă, colegul său suferind un accident aparent grav, în urma unei busculade în careu, în minutul 69 al meciului. Varga a fost scos pe targă, după ce a primit îngrijiri pe gazon timp de mai multe minute.

În timp ce Barnabas Varga zăcea pe jos, acoperit cu prelate şi îngrijit, disperarea a pus stăpânire pe cei cincizeci de mii de oameni aflaţi pe stadionul din Stuttgart şi toată lumea a uitat care era miza meciului Scoţia-Ungaria de la Campionatul European.

Apoi, după câteva minute aparent interminabile, Varga a părăsit terenul pe o targă, în aplauze, conştient, şi a fost dus la spital. Meciul s-a reluat, iar naţionala Ungariei a reuşit ceea ce presa maghiară a catalogat ca o „minune”.

Magharii au avut nevoie de 101 minute pentru a obţine primele trei puncte la Euro 2024, puncte, care în funcţie de jocul rezultatelor ultimei runde, ar putea să le aducă o calificare de pe locul trei al grupei.

După ce nimerise bara cu câteva minute înainte, Csoboth a marcat cel mai important gol al vieţii sale, la capătul unui contraatac rapid, şi Ungaria s-a impus cu 1-0 în faţa Scoţiei.

Maghiarii se clasează pe locul trei, cu trei puncte, şi calificarea în optimile Campionatului European e în cărţi, depinzând de rezultatele celorlalte meciuri.

Citește și