• Un primar din Japonia se confruntă cu o avalanşă de critici, după ce a muşcat o medalie de aur.
  • Imaginea în care primarul mușcă din medalie a devenit virală pe rețelele de socializare.
  • Primarul a fost obligat să îşi ceară scuze pentru gestul său.

Un primar din Japonia se confruntă cu o avalanşă de critici, după ce a muşcat o medalie de aur, câştigată de echipa feminină de softball a Japoniei la Jocurile Olimpice.

Gestul a fost descris ca fiind „lipsit de respect” faţă de sportivă şi „insensibil” în contextul pandemiei, relatează Kyodo News.

Evenimentul bizar, cu primarul din Nagoya, Takashi Kawamura, a avut loc miercuri, când Miu Goto a vizitat administrația municipală, după victoria echipei sale în fața Statelor Unite la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Când Goto a pus medalia în jurul gâtului lui Kawamura, primarul în vârstă de 72 de ani a apucat-o mai întâi și a spus: „Este grea”, înainte de a-și scoate masca și de a o mușca brusc fără să-i ceară permisiunea sportivei.

Imaginea în care Kawamura mușcă din medalie a devenit virală pe rețelele de socializare, stârnind reacții împotriva lui.

„Eu însumi am avut grijă să nu-mi zgârii medalia de aur”, a declarat pe Twitter judoka Naohisa Takato, care a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Goto are o inimă prea mare. Aș fi plâns”.

Biroul orașului Nagoya a fost inundat de peste 4.000 de plângeri, ceea ce l-a obligat pe Kawamura să își ceară scuze.

„Am murdărit simbolul a ani și ani de muncă grea. Îmi cer scuze din adâncul inimii”, a declarat Kawamura reporterilor.

De asemenea, joi, primarul a vorbit la telefon cu Yasuhiro Yamashita, președintele Comitetului Olimpic Japonez, pentru a-și cere scuze.