• Gică Popescu: Mă doare că România nu joacă la EURO
  • Gică Popescu: Naționala U21 ne-a arătat că avem viitor
  • Gică Popescu: România a avut mereu „materie primă”
  • Gică Popescu: Tinerii au nevoie de mai multă încredere
  • Gică Popescu: Fuziunea Viitorul – Farul, o chestiune de ore sau zile

Vrem o țară ca afară. Sau măcar o națională capabilă să mai iasă prin lume! La fotbal, românii mai trăiesc doar din amintiri.

Cel care le-a creat spune că viitorul e totuși luminos – dacă România îmbrățișează ACUM schimbarea.

Gică Popescu a vorbit pentru Aleph News despre organizarea EURO 2020, dar și despre speranțele pentru renașterea fotbalului românesc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Am făcut tot ce era necesar, acum se pune în practică aceasta muncă de 3 ani și jumătate. Sunt instituții care se ocupă de siguranță jocurilor și sunt convins că vă ieși foarte bine”, a spus Gică Popescu despre meciurile de la Euro 2020 organizate de România.

„Ca jucător e mult mai frumos. Acea nostalgie de când intram pe teren și mă gândeam cât de frumos era că jucător în ziua. Sincer m-aș întoarce la un Euro să joc”.

Doare când spun că nu e echipa națională prezenta, nu? Doare pentru voi, iți dai seama cu doare pentru noi”, a spus fostul mijlocaş despre absenţa echipei naţionale de la Euro 2020.

Promisiunea stă însă într-o nouă generaţie de la under 21, în care Gică Popescu are încredere.

„Am încredere în această echipă sub 21, unde sunt mulți jucători talentați, care au gustat din performanță, pe care cred că îi putem vedea în timp scurt la echipa mare, astfel încât să se bată și la echipa mare cu Franța, cu Anglia, cu Croația. Dacă i-au bătut la tineret, de ce să nu îi bata și la națională?! Întotdeauna fotbalul romanesc vă avea resurse și talente”.

„Eu le-aș da încredere copiilor ăstora, ce mai așteptam oameni buni? Avem aceiași oameni pe care îi rulăm și nu facem performanță. Cât să mai credem?!”, a mai spus Popescu.