• Naţionala de fotbal va avea un nou tricou pentru preliminariile CM 2022.
  • Acesta are inserate elemente de design preluate de pe stema României.
  • Galben este culoarea predominantă şi pentru noul echipament.

Naționala României are haine noi pentru campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Tricolorii vor debuta, pe 25 martie, contra Macedoniei de Nord, într-un echipament schimbat. Tricoul este galben, cu șort alb. Echipamentul de deplasare e albastru complet, iar cel de rezervă e alb.

Adina Buzatu, creatoare de modă, a analizat noul echipament al echipei naționale.

„Sunt din ce în ce mai simple şi mai minimaliste.Aş fi preferat să accentueze un pic latura aceasta cu identitatea naţională, şi să fie un pic mai vizibile, mai lucrate, mai profund gândite, decât două linii paralele. Mi-ar fi plăcut ca orice cetăţean străin care ar vedea naţionala pe teren, nu ştiu, să ţipe România acolo”, a declarat Adina Buzatu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Fanii naționalei au răbufnit

Modificarea echipamentului a stârnit un val de controverse în rândul suporterilor naționalei României, potivit GSP.ro.

  • „Jenant echipament… Sincer. Chiar nu aveți un designer la FRF? Vai de noi… România are tricolorul cu cea mai faină combinație de culori și nuanțe din lume, și voi vă bateți joc și îi îmbrăcați cu echipament ce pare de second hand”
  • „N-aș zice că e neaparat urât. Dar pur și simplu nu e ceva deosebit. Un tricou galben cu stemă noastră pe piept. WOW, Bravo, foarte creativ a fost designerul! Tricoul mai vechi arata mult mai bine cu tricolorul lângă stemă”
  • „Prezentarea impecabilă. Modelul tricoului lasă de dorit. Era mai frumos cel de anul trecut”
  • „Echipament fad ca jocul nostru din ultimii ani.Alb cu galben e perfect, suntem echipa statului Lâncezistan! Când intri pe teren așa, meciul incepe de la 3-0 pentru adversari!”
  • „Ce treabă are România cu alb?? Avem 3 culori frumoase pe drapel și noi alegem să jucăm într-o combinație unde se ivește o non-culoare”
  • „E echipamentul de la antrenament? Cum va puteti prezenta cu asa echipamente in meciurile oficiale? Arata de parca tricoul e de la un rand de echipament si sortul de la alt rand. Nu au nici o legatura una cu alta”.
  • „E un echipament care ne reprezintă… suntem palizi și pe exterior, și pe interior,exact ca jocul nostru din ultimii ani”.