• Campionatul European de fotbal e programat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie
  • Patru meciuri de la Campionatul European trebuie să se joace la București
  • Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate pentru perioada 23 iulie – 8 august

Competițiile sportive au avut foarte mult de suferit din cauza pandiemiei.
Fanii nu mai au voie pe stadioane, iar întrecerile au fost întrerupte, amânate sau chiar anulate. Acum, OMS recomandă amânarea Campionatului European de fotbal și a Jocurilor Olimpice încă o dată.

Expertul de la OMS, Santiago Mas-Coma a spus că cea mai mare e întrebarea dacă vaccinul poate să stopeze răspândirea virusului. Persoanele vaccinate încă se pot infecta și i-ar putea infecta și pe alții. Și nici nu știm cu cât încetinește vaccinul rata de infectare. Mai este și o problemă logistică.

Unele țări au anunțat că le va fi greu să dea a doua doză la trei săptămâni după prima. Iar eficacitatea vaccinului nu e garantată dacă a doua doză este făcută mai târziu.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Japonia e pregătită să amâne Jocurile Olimpice din nou. Tokyo se află în lockdowm, iar până când cazurile de infectare nu scad sub 500 pe zi, Guvernul nu va ridica starea de urgență. În schimb, UEFA a mai anunțat până acum că vrea neapărat să organizeze Campionatul European anul acesta, de aceea s-ar putea ține într-o singură țară sau chiar într-un singur oraș.

Decizia aduce un impact economic uriaș. Țările organizatoare nu se vor putea bucura de un venit considerabil pe care îl aduceau atât sportivii, cât și fanii pe care organizatorii sperau să îi aibă în tribune. Astfel, Japonia și alte 12 țări din Europa, printre care și România, vor avea milioane de euro de pierdut.