Managerul sportiv al Aniei Caill, fostul schior Ioan Valeriu Achiriloaie, susține că Federația Română de Schi refuză participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă a sportivei susținute de el.

„Participarea celei mai bune schioare din România la JO de Iarnă este refuzată din nou de șeful federației naționale de specialitate, în cea mai nouă etapă a unui scandal perpetuu. Ania Caill, sportivă cu dublă cetățenie, română și franceză, are clasări pe podium în curse din Cupa Europa în probele de viteză în care este specialistă. Rezultatele oficiale din ultimele sezoane o plasează, fără echivoc, în vârful generației actuale de schiori și schioare care pot concura la nivel internațional pentru România”, scrie, pe Facebook, Ioan Valeriu Achiriloaie.

El susține că, din motive necunoscute, „multe inventate și deseori hilare”, Federația Română de Schi-Biatlon refuză, de ani de zile, să o includă în lotul care să reprezinte România la cele mai importante competiții interaționale de schi alpin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Federația națională preferă să trimită la aceste competiții sportivi sau sportive clasate net inferior Aniei Caill în clasamentele oficiale ale momentului, periclitând astfel șansele și așa mici ale României la obținerea unor rezultate internaționale notabile”, explică managerul sportivei.

Conflictul dintre sportiva Caill și conducerea federației este unul mai vechi.

Înainte de majoritatea competițiilor importante din ultimii ani, sportiva, staff-ul ei și clubul Corona Brașov la care este legitimată au stat până în ultimul moment așteptând decizia firească a șefului federației, Puiu Gaspar: înscrierea unui lot de atleți care s-o cuprindă și pe Ania Caill, sportiva noastră cu cele mai bune rezultate, aflată acum la apogeul carierei”, afirmă Achiriloaie.