• Astăzi se împlinesc 50 de ani de când femeile au refuzat să mai fie plătite cu 1 dolar pe turneu.
  • Dacă jucau foarte bine, primeau și 1500, de 13 ori mai puțini ca bărbații.
  • În 1970, 9 americance au hotarât că femeile sunt egale cu bărbații și merită respect.

Ieri am văzut cu toții cum pe internet lumea a sărit la scandal aflând că Simona Halep a primit mai puțin decât Djokovic la același turneu de la Roma: cu 10 euro mai puțin.

În 1970, 9 americance au hotarât că femeile sunt egale cu bărbații și merită respect. De la 1500 de dolari pentru o femeie valoroasă la tenis s-a ajuns astăzi la 4.2 milioane: premiul pentru turneul campioanelor câștigat de Ashleigh Barty.

Nu toată lumea e de acord cu această mișcare, mai ales un mare promotor al premiilor mari ca Ion Țiriac care vorbit cu New York Times despre această poveste în 2016 și primește și astăzi săgeți pentru cuvintele sale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ion Țiriac: Femeile nu aduc foarte mulți bani

Dacă suplimentez premiile femeilor, ajung falit și nu știu cum aș putea să mai organizez un turneu de tenis. Fac tenis din anii ’60. Nu există egalitate. Încă o dată, eu prefer o femeie pe teren, sunt frumoase pe teren. Chiar și în locul lui Federer, care este foarte elegant, eu prefer o femeie elegantă. Dar ele nu aduc la fel de mulți bani, spunea Ion Țiriac.

Argumentele lui Ion Țiriac

Dacă un bărbat îmi pune pe masă 40 de dolari din televiziune, iar o femeie îmi aduce șapte dolari, nu e același lucru. Punct. Poate doar să le platești pe cele din top 4, din semifinale și finală, la fel de mult ca pe bărbați. Dar restul nu sunt atât de interesante, încât să fie plătite cu aceeași sumă de bani, adăuga Țiriac.

Femeile sunt aproape de top 3 masculin: Serena Williams aproape de 100 de milioane din tenis, iar Simona halep e pe 9 în topul tuturor timpurilor peste Andre Aggasi, Becker sau Steffi Graf.

50 de ani de când femeile caută egalitatea, exact vârsta celei mai frumoase femei din tenis, argentinianca Gabriela Sabatini.