• FIFA a anunțat, marți, că a depus plângere, în instanță, împotriva fostei conduceri a forului.
  • Sepp Blatter, fostul președinte, este principalul acuzat.
  • Fostul președinte este acuzat de gestionare necorespunzătoare a fondurilor dedicate deschiderii muzeului FIFA din Zurich, în 2016.

FIFA a depus, marți, în instanță, o plângere penală împotriva fostei sale conduceri, care îl vizează în special și pe fostul președinte Sepp Blatter (84 de ani), notează BBC. Forul internțional a recurs la acest gest pentru suspiciune de administrare defectuoasă în ceea ce privește proiectul muzeului federației.

Muzeul FIFA a fost inaugurat în anul 2016, iar forul a depus plângerea penală în urma unei anchete făcută de experți exeterni și în urma căreia au ieșit la iveală dovezi ale unei presupuse administrări defectuoase. Pentru acest proiect, s-au cheltuit aproape jumătate de milion de euro, bani care puteau fi folosiți pentru dezvoltarea fotbalului, subliniază FIFA.

Sepp Blatter a negat aceste acuzații

Federația Internațională de Fotbal mai spune că există circumstanțe suspecte și eșecuri în gestionarea banilor, iar unele dintre ele pot fi de natură penală și că din aceste motive au fost seizați procurorii din Zurich. Forul a cheltuit sute de milioane de franci elvețieni pentru chirie și renovarea clădirii în care este deschis muzeul, deși forul nu este proprietarul clădirii.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Sepp Blatter a negat acuzațiile aduse de noua conducere FIFA, iar avocatul fostului președinte a spus că sunt acuzații nefondate.