• Finala UEFA EURO 2020, care va avea loc duminică de la ora 22:00 (ora României), pe stadionul Wembley, ar putea fi umbrită de furnicile zburătoare.
  • Meteorologii spun că sunt posibile ploi pe Wembley în timpul finalei EURO 2020, iar temperatura va fi de aproximativ 17 grade Celsius.

Meciul Anglia-Italia ar putea fi umbrit de insecte, după ce radarul Biroului de Meteorologie din Anglia a detectat începutul „zborurilor nupțiale” la furnicile zburătoare, transmite The Guardian.

Roiuri de furnici zburătoare ar putea ajunge pe Wembley și ar putea tulbura finala EURO 2020, după ce un radar a detectat vineri milioane de insecte deasupra Londrei și a sud-estului țării.

Finala dintre Anglia și Italia are loc într-o perioadă în care furnicile se împerechează și pleacă în număr mare în ceea ce specialiștii numesc „zboruri nupțiale”, între lunile iunie și septembrie.

Deși Met Office a prognozat o vreme „promițătoare” pentru duminică, meteorologii au luat în calcul și faptul că fenomenul ar putea coincide cu meciul și ar putea deveni o problemă pentru jucători și suporteri.

Profesorul Adam Hart, de la Universitatea din Gloucestershire și membru al Societății Regale de Entomologie, a declarat pentru Sky News că roiurile de insecte de vineri reprezintă doar începutul sezonului de împerechere.

„Dacă condițiile sunt potrivite duminică s-ar putea să fie mai mult de trei lei pe tricouri pe Wembley și în toată țara”, a spus el.

Nu ar fi prima dată când insectele au coborât pe atleți în cadrul unor evenimente sportive mari. Furnicile zburătoare sunt o caracteristică obișnuită a meciurilor de tenis de la Wimbledon, care are loc în iunie și iulie.

În timpul Cupei Mondiale din 2014, columbianul James Rodriguez a marcat o lovitură de pedeapsă în timp ce o insectă masivă s-a așezat pe brațul său, iar în timpul unui meci de baseball din 2007, insectele au invadat terenul.