• În ultimii 16 ani, doar Real Madrid și Manchester United au fost pe locul 1 în top
  • Valoarea medie a cluburilor a crescut cu 30% în ultimii doi ani
  • Venitul mediu al echipelor a crescut cu 9,6% în ultimii doi ani

Forbes a publicat topul celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume de anul acesta. Barcelona este pe primul loc pentru prima dată în istorie.

Pe primul loc e Barcelona, iar pe doi este Real Madrid, la o diferență foarte mică de catalani, doar 10 milioane de euro. Podiumul e completat de regina Europei, Bayern Munchen.

În top 10 o mai vedem pe PSG, pe locul 9, iar restul echipelor sunt toate din Premier League. Nu degeaba e campionatul englez cel mai valoros din lume. Surprinzător este că nu vedem nicio echipă din Italia în top 10.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

Evident, dacă nu faci performanță, îți scad acțiunile. Echipele din Italia nu au mai câștigat niciun trofeu european din 2010, de când a luat Inter Champions League-ul. Real și Barca s-au menținut mereu prin greutatea numelui și prin faptul că sunt echipele care atrag cei mai mulți fani. Bayern vine după un sezon incredibil, în care au câștigat şase trofee, iar echipele din Anglia sunt susținute de valoarea campionatului și de contractele de sponsorizare și drepturile TV foarte profitabile din Premier League.