• Potrivit familiei sale, Obreja se plângea de dureri abdominale de trei luni, iar în cele din urmă a fost transportat la spital şi a fost diagnosticat cu cancer avansat.
  • Rudel Obreja, „un prieten apropiat WBC”, are o istorie îndelungată în lupta cu corupţia din box.
  • În 2011, Obreja a organizat Gala Bute, în care Lucian Bute a luptat cu Jean-Paul Mendy.

Rudel Obreja suferă de cancer în formă avansată şi a cerut eliberarea din închisoare pentru a se putea trata. Tribunalul Ilfov a dispus vineri ca fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să fie eliberat pe o perioadă de trei luni din Penitenciarul Jilava, pentru a se putea trata de cancer într-un spital civil din ţară. Obreja are interdicţia de a părăsi teritorul României.

„Admite cererea de întrerupere a executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, aplicată prin sentinţa penală (…) pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, formulată de petentul Obreja Rudel, (…)deţinut în Penitenciarul Bucureşti Jilava. Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, aplicată petentului Obreja Rudel prin sentinţa penală (…) pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, în baza căreia s-a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii (…) pentru o perioadă de 3 luni”, este decizia Tribunalului Ilfov.

Rudel Obreja trebuie să respecte mai multe obligaţii după întreruperea pedepsei: să nu iasă din ţară decât în condiţiile stabilite de instanţă; să ia legătura, în termen de 24 de ore, de la punerea în libertate, cu Inspectoratul General al Poliţiei Bucureşti pentru a fi luat în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa situată în Bucureşti, fără informarea prealabilă a instanţei care a dispus întreruperea; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; să se prezinte, de îndată, după punerea în libertate; la unitatea sanitară la care urmează să facă tratamentul.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite duce la revocarea întreruperii pedepsei.

Decizia de vineri a Tribunalului Ilfov poate fi contestată în termen de 3 zile.