• Jerome Boateng va trebui să o despăgubească pe fosta parteneră, aceasta fiind şi mama fiicelor sale.
  • Sherin Senler va primi 1,8 milioane de euro.
  • Boateng risca 5 ani de închisoare.

Jerome Boateng va trebui să o despăgubească pe fosta parteneră (şi mama fiicelor sale), Sherin Senler, cu 1,8 milioane de euro. Sentinţa a fost stabilită la finalul procesului în care a fost acuzat de violenţă domestică.

Totul a început în 2018, când, în vacanţă în Maldive împreună cu partenera sa şi de câţiva prieteni, fostul fundaş al Bayern (2011-2021, în prezent la Olympique Lyon), în timpul unui joc de cărţi, şi-a pierdut capul şi a tăbărât pe iubita lui.

În timpul jocului, Senler l-ar fi acuzat pe Boateng că trişează, provocând furia fostului stoper al naţionalei Germaniei. Situaţia a degenerat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Potrivit femeii, jucătorul a împins-o pe femeie, înainte să o lovească cu pumnul în spate, aruncând-o într-un felinar de sticlă şi scuipând-o.

Boateng a pledat nevinovat

Boateng risca 5 ani de închisoare. La procesul de joi, Boateng a fost audiat de judecător. Potrivit versiunii sale, cearta, deşi violentă, a provocat o rană accidentală.

Cu toate acestea, martorii nu i-au confirmat reconstrucţia, motiv pentru care judecătorul a decis să-l pedepsească pe Boateng cu plata unei amenzi care înseamnă 60 de zile cu salariul său net din momentul incidentului (30 de mii de euro pe zi).

Acuzarea, pe lângă amendă, a cerut condamnarea lui Boateng (76 de selecţii şi un gol la naţionala Germaniei) la 1 an şi 6 luni cu o pedeapsă cu suspendare. Judecătorul s-a limitat însă la amendă, definind fiicele cuplului adevăratele victime ale incidentului.