• Ungaria s-a calificat la Euro, după ce a câștigat dramatic finala playoff-ului, cu Islanda
  • Ungaria a câștigat cu 2-1, cu două goluri marcate în ultimele 5 minute
  • Guvernul maghiar a investit 2 miliarde de euro în sport, în ultimii 10 ani

Ungaria s-a calificat la Euro după ce a câștigat barajul pe care naționala României l-ar fi jucat dacă trecea de Islanda.

Islandezii au condus cu 1-0, după ce portarul Gulacsi a scăpat mingea în poartă, dar maghiarii au revenit fantastic pe final și au marcat două goluri în ultimele 5 minute.

Fotbalul mort de la noi și renașterea Ungariei în fotbal se explică prin cifre. Prin investiții.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Două miliarde de euro sunt banii pe care Orban-al-lor i-a tot direcționat spre fotbal în ultimii 10 ani. Banii au mers în infrastructură, în academii subvenționate de stat și în scouting, iar rezultatele încep să se vadă.

Ungaria are o echipă în Champions League – Ferencsvaros – și a obținut a doua oară consecutiv calificarea la Euro, asta după o pauză de 44 de ani fără nicio calificare la campionatul european.

Investim și noi bani publici în sport, dar haotic. La CSM București, din banii bucureștenilor, 15 milioane de euro pe an. La CSA Steaua, la fel, câteva milioane bune și niciun rezultat. Plus în alte câteva cluburi de fotbal mediocre din Liga I sau Liga a II-a, susținute de primării în funcție de interesele electorale de moment.