• Răzvan și Alex au dus steagul României pe cel mai înalt vârf din Europa – Elbrus.
  • Primul pas din expediție a fost vârful Terskol.
  • Alex Benchea: „Pe vârf am avut parte de un vânt foarte puternic”
  • Răzvan Nedu: „M-am și dezechilibrat de câteva ori”

Răzvan Nedu şi Alex Benchea, doi sportivi români care văd împreună 1%, au cucerit Vârful Elbrus, cel mai înalt din Europa. Aventura alpiniștilor nu a fost una ușoară. Au înfruntat lapoviță, ninsoare și vijelii puternice.

„Urcarea spre vârf a început duminică la unu noaptea, iar pentru mine a durat opt ore și jumătate în loc de zece. Pe vârf am avut parte de un vânt foarte puternic care amplifica temperatura resimțită și care viscolea zăpada”, povestește Alex Benchea

Sportivii au fost însoțiți de antrenorul Claudiu Miu, alpinistul Teofil Vlad, coordonatorul Iulian Lupoaia și de fotograful Cătălin Grigoriu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Dar, a fost incredibil că am ajuns acolo, sus. Vreau să le mulțumesc tuturor din echipă pentru că am reușit să ducem steagul României până sus – Teofil, Claudiu, Iulian, Cătălin și Răzvan – aceasta a fost echipa perfectă de pe Elbrus”, a mai spus Alex.

Pe la altitudinea 5100m, lui Răzvan Nedu i s-a făcut rău și a luat decizia de a coborî. Sportivul nu s-a descurajat. Întreaga echipă a hotărât să îl sprijine să mai încerce o dată.

“Mă durea fața de la vânt si de la zăpada care venea. Mergeam și abia simțeam că pot să stau în picioare. M-am și dezechilibrat de câteva ori. Am ajuns pe vârf și nici nu mi-am dat seama că sunt acolo. Am trăit niște emoții…când urcam și bătea vântul mă întrebam de ce sunt aici, de ce fac asta, de ce urc. Acolo sus mi-am răspuns la întrebarea de ce”, a spus Răzvan Nedu.

Răzvan Nedu şi Alex Benchea, sportivi din Lotul Național de Paraclimbing, legitimați la Asociația Club Sportiv Climb Again, au urcat și pe Kilimanjaro și Mont Blanc.