Franţa – Elveţia, meciul care se joacă la București în optimile EURO 2020. Programul complet

arena nationala pregatita pentru euro 2020. Arena Națională găzduiește 4 meciuri la EURO 2020. Foto: Primăria Municipiului Bucureşti

Franţa – Elveţia este meciul care se va juca la Bucureşti, pe Arena Naţională, în optimile EURO 2020. Partida este programată luni, de la ora 22:00.

Programul optimilor de finală ale EURO 2020 va începe sâmbătă, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

Tabloul complet al optimilor la EURO 2020

Sâmbătă, 26 iunie

19.00, Ţara Galilor – Danemarca, în Amsterdam
22.00, Italia – Austria, în Londra

Duminică, 27 iunie

19.00, Ţările de Jos – Cehia, în Budapesta
22.00, Belgia – Portugalia, în Sevilla

Luni, 28 iunie

19.00, Croaţia – Spania, în Copenhaga
22.00, Franţa – Elveţia, în Bucureşti

Marţi, 29 iunie

19.00, Anglia – Germania, în Londra
22.00, Suedia – Ucraina, în Glasgow.

Câți spectatori vor fi în tribune la Franța – Elveția. Procedura de acces

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că de miercuri sunt dispobile online biletele pentru meciul din optimile EURO 2020, care se va desfăşura în 28 iunie, pe Arena Naţională.

Potrivit FRF, partida din optimile de finală ale EURO 2020 de pe Arena Naţională din 28 iunie se va disputa, conform HG nr. 636 din 9 iunie 2021, cu fani în tribune ocupând până la jumătate din capacitatea stadionului.

„Începând din 22 iunie, pe platforma de ticketing UEFA sunt disponibile bilete la partida de la Bucureşti. Conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern, spectatorii care achiziţionează bilete după această dată trebuie să fie vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2 (să fi trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) sau să fie vaccinaţi şi să prezinte un test negativ în cazul în care schema completă de vaccinare nu este completă”, a transmis FRF.

După logarea pe platforma de ticketing şi selectarea partidei de la Bucureşti, utilizatorii trebuie să completeze codul de acces „VACCINATED” pentru a continua procesul de achiziţionare a biletelor.

Procedura de acces pe Arena Națională la optimea de finală UEFA EURO 2020

Conform HG nr. 636 din 9 iunie 2021, Anexa 3, art. 6, la partida din optimile Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, din data de 28 iunie, de la București, pot participa mai multe categorii de spectatori, după cum urmează:

Cu bilete achiziționate înainte de 21 iunie 2021:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Cu bilete achiziționate începând cu data de 22 iunie 2021 cu codul VACCINATED:

E. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

F. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și nu au schema completă de vaccinare, DAR care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Deținătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19. În acest sens, ei vor parcurge următorii pași pentru a putea intra pe stadion:

Pentru persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoriile A, B, C sau E:

 • Deținătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.
 • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 5 lei.
 • Personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă.
 • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
 • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Pentru persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoriile D și F:

 • Deținătorul de bilete se prezintă cu până la 24 de ore înaintea deschiderii porților pentru meci (27 de ore înainte de fluierul de start al arbitrului) la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București. Cei din categoria F se prezintă și cu dovada vaccinării.
 • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 40 lei.
 • Personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic și comunică rezultatul testului după perioada de așteptare necesară.
 • Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă (are test negativ) și, pentru cei din categoria F, că este și vaccinat.
 • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
 • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brățara de acces. Personalul medical urmează procedurile legale de anunțare a autorităților medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci și nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.

Facilități pentru suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă:

 • Deținătorii de bilete din țări aflate pe lista galbenă sau roșie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile specifice epidemiologice valabile pentru toți călătorii.
 • În zona de ridicare a bagajelor, deținătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ținută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci și adeverința epidemiologică avizată de către autoritățile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei.
 • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
 • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ȘI a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.

Suporterii care sosesc în România din țări de pe lista verde, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.

Suporterii care sosesc în România prin alte puncte de frontieră decât Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.

Regimul de intrare al copiilor pe stadion

 • Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să dețină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ținuți în brațe și trebuie să dețină propriul bilet.
 • Din punct de vedere epidemiologic, se aplică legislația în vigoare:
 • Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces pe stadion fără brățară, după controlul certificatului de naștere la intrarea în stadion;
 • Copiii între 3 ani și 12 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente;
 • Copiii de peste 12 ani trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca un adult.

PRECIZĂRI

 • Este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.
 • Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedește cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării.
 • Lista centrelor medicale acreditate EURO 2020 poate fi accesată AICI.