• FRF a anunțat că au început lucrările la prima bază sportivă care va fi construită în România în cadrul proiectului Euro
  • Este prima bază sportivă din proiect ale cărei lucrări au demarat”, a anunțat FRF
  • În total, 150 de baze mari și 100 de baze de dimensiuni mai mici urmează să fie construite în cadrul acestui proiect

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat luni că au început lucrările la prima bază sportivă care va fi construită în România în cadrul proiectului Euro, la Petroșani.

Potrivit FRF, baza va fi ridicată pe locul Complexului Sportiv Jiul și va conține un teren sintetic de dimensiuni mari (105 x 68 metri), care poate fi împărțit în două terenuri de 60 x 40 metri, un teren de suprafață sintetică de 40 x 20 metri, pe care se poate juca fotbal, tenis, baschet, handbal, 4 vestiare, spații de lucru și locuri de parcare. Terenurile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Proiect. Terenul mare, cu dimensiuni 105 x 68 metri. Sursa foto: FRF

„Proiectul, finanțat integral de Compania Națională de Investiții, face parte din planul de dezvoltare a infrastructurii sportive pe care Guvernul României și l-a asumat în momentul semnării angajamentelor pentru organizarea UEFA EURO 2020 în țara noastră. Este prima bază sportivă din proiect ale cărei lucrări au demarat, aceasta urmând a fi finalizată în luna iunie, pe durata Campionatului European”, a anunțat FRF.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”
Proiect. Terenul mic, cu dimensiuni 40 x 20 metri. Sursa foto: FRF

În total, 150 de baze mari și 100 de baze de dimensiuni mai mici urmează să fie construite în cadrul acestui proiect.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic Mihai Stoichiță au vizitat împreună cu primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, complexul sportiv înaintea demarării lucrărilor.

„M-au asigurat de sprijinul lor pentru dezvoltarea și susținerea activității sportive de la Petroșani”, a declarat primarul.

După finalizarea construcției, baza sportivă va reveni Primăriei Petroșani, a cărei contribuție la proiect constă în cedarea terenului și gestionarea utilităților, a mai anunțat FRF.