• George Simion a cerut guvernului României să se inspire din strategia Ungariei.
  • Guvernul de la Budapesta a investit aproximativ 75 de milioane de euro în 10 proiecte transfrontaliere.
  • Simion: „Urmăresc toate investițiile maghiare din zona Ardealului. Unele mă îngrijorează”.

Încă din 2013, Guvernul Ungariei a „pompat” circa 75 de milioane de euro în 10 proiecte transfrontaliere construite în zone cu etnici maghiari din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Potrivit GSP.ro, în România, banii transferați de la Budapesta se duc către Sepsi Sf. Gheorghe și divizonara secundă Csíkszereda.

George Simion, copreședinte al Partidului Alianța pentru România (AUR) și cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor” (UST), susține ideea ca guvernul României să urmeze exemplul de la Budapesta.

Simion: „Este o lipsă de reacție din partea României”

Urmăresc toate investițiile maghiare din zona Ardealului. Unele mă îngrijorează. Este o lipsă de reacție din partea României. Ar trebui să ne susținem antreprenorii, să avem capital românesc. În loc să avem bănci românești care să investească, ajungem să vindem tot. Să vă spun ce mă deranjează. Am o problemă cu șovinismul, cu politici iredentiste prin intermediul unor cluburi de fotbal. Guvernul maghiar investește în maghiarii de pretutindeni, nu doar la noi. Din punctul ăsta de vedere, ar trebui să fie un exemplu pentru guvernul român, care ar trebui să investească în tinerii români din Chișinău, Cernăuți și să se îngrijească de tinerii români care se nasc în Europa de Vest. Sunt foarte mulți copii talentați acolo”, a spus George Simion, pentru sursa citată.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA