• Germania își dorește să organizeze Jocurile Olimpice din 2036 alături de Israel.
  • În 1936, la Jocurile Olimpice de la Berlin, Adolf Hitler a împrăștiat propagandă nazistă.
  • Ziarul berliner Morgenpost spune că e „o viziune, nimic mai mult”.

Nici nu au venit Jocurile Olimpice din 2020, dar deja se fac planuri pentru ediția din 2036. Orașele-gazdă ar putea fi Berlin și Tel Aviv.

Richard Meng, președintele Comitetului Olimpic German, și Frank Kowalski, directorul general al Campionatelor Europene de Atletism 2018 de la Berlin, au venit cu ideea să organizeze Jocurile Olimpice de peste 15 ani în Berlin și Tel Aviv. Este doar o viziune momentan, dar ideea lor pare să fie că pot să își spele din păcatele de la Jocurile Olimpice din 1936.

În 1936, Jocurile Olmipice de la Berlin au devenit „Jocurile Naziste”. Adolf Hitler a folosit evenimentul ca să împrăștie propagandă nazistă. În 2019, ministrul sportului din Germania de atunci, Horst Seehofer, spunea că organizarea JO la Berlin ar deteriora imaginea olmpică. Critici puternice au fost și în 2018, când ministrul berlinez de Interne Andreas Geisel a sugerat candidatura Berlinului pentru ediţia din 2036. Dar, după cum spunea, momentan suntem doar la stadiul de viziune și va trebui să așteptăm să vedem dacă se concretizează ceva.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN