• Jurgen Klopp a fost numit Antrenorul anului.
  • Liverpool a fost numită Echipa anului.
  • Sondajul a fost realizat de BBC.

Liverpool, cu Klopp la conducere, a câștigat 4 trofee în ultimii cinci ani, inclusiv Liga Campionilor și titlul în Premier League.

„Vrem să organizăm o petrecere mare când va fi din nou permis”, a spus Klopp pentru BBC Sports.

Săptămâna trecută Klopp a câștigat și premiul pentru cel mai bun antrenor acordat de FIFA.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Antrenorul german Jurgen Klopp și echipa sa au câștigat titlul de campioni în Premier League în sezonul 2019-2020, punând capăt unei așteptări de 30 de ani. Pentru Liverpool a fost cel de-al 19-lea titlu din istorie și primul din sezonul 1989-90 încoace.

Record după record, cu neamțul la timonă

Echipa condusă de Klopp a realizat o performanță memorabilă în istoria Premier League, câștigând cu un avans de 18 puncte, având la un moment dat chiar 25 de puncte peste a doua clasată, un decalaj record pentru campionatul britanic.

Acesta nu a fost singurul record în fotbalul englezesc de top pe care l-a înregistrat Liverpool.

Pentru prima dată în istorie, o echipă a câștigat titlul cu 7 etape înainte de finalul sezonului.

Un alt record stabilit este numărul de 24 de victorii consecutive înregistrate pe teren propriu, șapte dintre ele fiind obținute la finalul sezonului 2018-2019.

Pandemia a fost pe cale să pericliteze titlul, dar în cele din urmă Liverpool a încheiat sezonul cu 99 de puncte, cu doar trei înfrângeri la activ, dintre care două înregistrate după ce titlul fusese obținut matematic.

„Echipa mea merită acest lucru, pentru că a făcut o treabă incredibilă. Este un mix de talent, caracter și dorință, la care se adaugă puterea mare a clubului”, a spus Klopp pentru BBC Sports.

„Vrem să organizăm o petrecere mare când va fi din nou permis. Ar putea dura ceva timp, dar până atunci poate vom câștiga și altceva, vom vedea. Abia așteptăm să ne revedem cu fanii”, a mai spus el.

Klopp i-a preluat pe „cormorani” în 2015

Germanul Jurgen Klopp, în vârstă de 53 de ani, a ajuns pe Anfield în 2015, luând Liverpool de pe locul 10 în Premier League. În cei cinci ani de când conduce echipa a adus clubului patru trofee, inclusiv titlul suprem în Liga Campionilor, în 2018-19.

Săptămâna trecută Klopp a câștigat și premiul pentru cel mai bun antrenor acordat de FIFA, pentru al doilea an, devenind primul tehnician care l-a câștigat doi ani consecutiv.

Klopp se alătură unei lungi liste de manageri de fotbal care au câștigat premiul de Antrenor al anului, printre aceștia numărându-se Gareth Southgate (2018), Claudio Ranieri (2016), Arsene Wenger (2002 și 2004) și Sir Alex Ferguson (1999).