Germanul Jurgen Klopp, numit „Antrenorul anului”, iar Liverpool a fost desemnată „Echipa anului”

jurgen-klopp Sursă foto: Profimedia
  • Jurgen Klopp a fost numit Antrenorul anului.
  • Liverpool a fost numită Echipa anului.
  • Sondajul a fost realizat de BBC.

Liverpool, cu Klopp la conducere, a câștigat 4 trofee în ultimii cinci ani, inclusiv Liga Campionilor și titlul în Premier League.

„Vrem să organizăm o petrecere mare când va fi din nou permis”, a spus Klopp pentru BBC Sports.

Săptămâna trecută Klopp a câștigat și premiul pentru cel mai bun antrenor acordat de FIFA.

Antrenorul german Jurgen Klopp și echipa sa au câștigat titlul de campioni în Premier League în sezonul 2019-2020, punând capăt unei așteptări de 30 de ani. Pentru Liverpool a fost cel de-al 19-lea titlu din istorie și primul din sezonul 1989-90 încoace.

Record după record, cu neamțul la timonă

Echipa condusă de Klopp a realizat o performanță memorabilă în istoria Premier League, câștigând cu un avans de 18 puncte, având la un moment dat chiar 25 de puncte peste a doua clasată, un decalaj record pentru campionatul britanic.

Acesta nu a fost singurul record în fotbalul englezesc de top pe care l-a înregistrat Liverpool.

Pentru prima dată în istorie, o echipă a câștigat titlul cu 7 etape înainte de finalul sezonului.

Un alt record stabilit este numărul de 24 de victorii consecutive înregistrate pe teren propriu, șapte dintre ele fiind obținute la finalul sezonului 2018-2019.

Pandemia a fost pe cale să pericliteze titlul, dar în cele din urmă Liverpool a încheiat sezonul cu 99 de puncte, cu doar trei înfrângeri la activ, dintre care două înregistrate după ce titlul fusese obținut matematic.

„Echipa mea merită acest lucru, pentru că a făcut o treabă incredibilă. Este un mix de talent, caracter și dorință, la care se adaugă puterea mare a clubului”, a spus Klopp pentru BBC Sports.

„Vrem să organizăm o petrecere mare când va fi din nou permis. Ar putea dura ceva timp, dar până atunci poate vom câștiga și altceva, vom vedea. Abia așteptăm să ne revedem cu fanii”, a mai spus el.

Klopp i-a preluat pe „cormorani” în 2015

Germanul Jurgen Klopp, în vârstă de 53 de ani, a ajuns pe Anfield în 2015, luând Liverpool de pe locul 10 în Premier League. În cei cinci ani de când conduce echipa a adus clubului patru trofee, inclusiv titlul suprem în Liga Campionilor, în 2018-19.

Săptămâna trecută Klopp a câștigat și premiul pentru cel mai bun antrenor acordat de FIFA, pentru al doilea an, devenind primul tehnician care l-a câștigat doi ani consecutiv.

Klopp se alătură unei lungi liste de manageri de fotbal care au câștigat premiul de Antrenor al anului, printre aceștia numărându-se Gareth Southgate (2018), Claudio Ranieri (2016), Arsene Wenger (2002 și 2004) și Sir Alex Ferguson (1999).