• Lionel Messi şi-a donat ghetele cu care a înscris al 644-lea gol pentru Barcelona.
  • Banii obţinuţi pe încăltăminte vor fi donaţi familiilor cu copii bolnavi de cancer.
  • Messi este ambasador UNICEF şi are propria fundaţie care ajută diverse cauze.

Leo Messi şi-a donat ghetele cu care a bătut recordul mondial al lui Pele, înscriind al 644 gol pentru un singur club, Barcelona.

Perechea de ghete este acum la Muzeul de Artă din Catalonia, unde va sta pentru o lună. După această perioadă va fi organizată o licitaţie, iar banii strânşi vor fi donaţi familiilor cu copii bolnavi de cancer. Messi este un obişnuit al actelor de caritate.

Fiind ambasador UNICEF, a colaborat cu această organizaţie pentru ajutarea copiilor din Siria. 20 de clase au fost instalate în oraşele afectate de război, iar 1.600 de copii au putut merge din nou la şcoală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

„Sper ca licitația care va avea loc în aprilie”

De asemenea, la începutul pandemiei, el a ajutat spitalele din Barcelona cu bani. Fundaţia lui şi-a unit forţele cu fundaţia Jose Carreras în campania „Niciun copil cu leucemie”.

M-a umplut de bucurie faptul că am ajuns la cifra istorică de 644 de goluri în tricoul aceleași echipe, dar cel mai important lucru este să-i ajut pe copiii care luptă pentru a fi sănătoși. Sper ca licitația care va avea loc în aprilie să atragă atenția asupra acestei cauze nobile”, a fost mesajul starului Barcelonei.