• Gianni Infantino a fost reales în funcția de președinte al FIFA pentru încă patru ani, după ce a candidat fără opoziție.
  • Avocatul a fost confirmat în funcție prin aclamație, joi, la adunarea de la Kigali, capitala Rwandei.
  • În funcţie din 2016, el ar putea rămâne președinte până în 2031, primul său mandat de trei ani fiind considerat incomplet.

Gianni Infantino a fost reales în funcția de președinte al FIFA pentru încă patru ani, după ce a candidat fără opoziție la congresul organismului de conducere al fotbalului mondial.

Avocatul elvețiano-italian, în vârstă de 52 de ani, a fost confirmat în funcție prin aclamație, joi, la adunarea de la Kigali, capitala Rwandei. Este oficial prima sa realegere de când a preluat inițial, în 2016, mandatul rămas de la predecesorul său suspendat, Joseph Blatter. Acest lucru înseamnă că el poate candida pentru un nou mandat în 2027 până în 2031, conform statutului FIFA.

„Permiteți-mi să vă mulțumesc pur și simplu tuturor”, a declarat Infantino delegaților la cel de-al 73-lea Congres al FIFA, unde sistemul de vot nu a înregistrat numărul de voci disidente.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„A fi președintele FIFA este o mare onoare și un privilegiu, dar și o mare responsabilitate. Puteți continua să aveți încredere în angajamentul meu”, a spus el.

Mai multe țări europene, printre care Germania, Norvegia și Suedia, nu au fost mulțumite de președinția sa și au declarat că nu îl vor susține în mod activ.

Cupa Mondială masculină va crește de la 32 de echipe la 48 pentru următoarea ediție din America de Nord, în 2026, în timp ce Cupa Mondială feminină va avea pentru prima dată 32 de echipe în Australia și Noua Zeelandă, la sfârșitul acestui an.

Infantino a anunțat, de asemenea, un venit preconizat de 11 miliarde de dolari în cei patru ani până în 2026, față de 7,5 miliarde de dolari în ultimul ciclu de patru ani care s-a încheiat în 2022.