• Bundesliga este primul campionat puternic de fotbal care a revenit după criza cauzată de Covid-19
  • Gică Popescu spune că a așteptat cu nerăbdare reluarea meciurilor de fotbal din weekend
  • Fostul mare jucător, în prezent președinte la FC Viitorul, spune că Liga 1 trebuie să reînceapă

Campionatul de fotbal din Germania și-a reluat meciurile după mai bine de 2 luni de pauză, iar microbiștii au putut să se bucure din nou de partidele tari din Bundesliga. Gică Popescu, în prezent președintele la FC Viitorul, a declarat, pentru Mediafax, că a așteptat cu nerăbdare partidele din weekend, făcând o paralelă cu perioada comunistă, când desenele animate erau difuzate rar la TV.

„Am aşteptat meciurile din Bundesliga cum aşteptam când eram mic să mă uit 10 minute la desene animate, care se difuzau la finalul telejurnalului.

M-am uitat la multe meciuri din această etapă, dar nu este acelaşi lucru ca atunci când se joacă cu stadioanele pline. Este ciudat să văd partide de fotbal fără spectatori”, a spus Popescu, pentru sursa citată.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Gică Popescu a mai precizat faptul ca Viitorul nu a transmis nicio solicitare către Liga Profesionistă de Fotbal pentru înghețarea campionatului. Președintele clubului a spus ca echipa antrenată de Gică Hagi așteaptă reluarea Ligii 1.

„A fost o adresă din partea unui singur club, fără să aibă semnătura uneia dintre celelalte echipe. Toate cluburile din Liga 1 sunt în cantonament şi se pregătesc pentru reluarea campionatului.

Toţi vrem reluarea campionatului, dar nu oricum. Nu putem să ţinem jucătorii închişi ca pe nişte animale şi să îi scoatem doar aşa la meciuri. Fotbaliştii trebuie să fie în condiţii bune pentru a putea relua campionatul. Şi aici mă refer şi la condiţii bune de sănătate, dar şi de natură umană. După 9 săptămâni cât au stat copiii ăştia închişi în casă, să-i mai ţinem încă 4 săptămâni în camerele de hotel?

Întreb de o lună de zile, de ce trebuie să îi ţinem ca pe animale, închişi în camere? De ce nu pot coborî în barul hotelului, hotelul fiind închis? De ce nu pot sta împreună, de ce nu pot juca împreună pe play-station, de ce nu pot vedea meciurile din Bundesliga împreună?

Am crezut că visez urât când am văzut ce se întâmplă”, a explicat Gică Popescu.

Viitorul urmează să efectueze miercuri, 20 mai, al doilea test pentru coronavirus. Ultimul test este programat pe 27 mai. Până la acest moment niciun jucător nu a fost testat pozitiv şi niciunul nu prezintă simptome asociate cu cele ale noului virus.