• Hagi: „Din pacate s-a stins un geniu, un jucător care a iubit mingea”.
  • Gică Popescu: „Maradona nu a jucat fotbal, ci a făcut artă”.
  • Balint: „În momentul în care ajungea mingea la el, făcea ceva imprevizibil”.

Legendele fotbalului românesc și-au adus aminte de adversarul formidabil pe care l-au întâlnit în cariera lor la națională. Gică Hagi, Maradona al Carpaților, s-a întâlnit cu „El Pibe d’Oro” la Campionatul Mondial din 1990, când a fost în vestiarul Argentinei să facă schimb de tricouri cu adevăratul Maradona.

„Este o zi tristă. Este un moment trist pentru tot fotbalul. Din păcate s-a stins un geniu, un jucător care a iubit mingea. Și ne-a făcut să iubim mingea, să o dorim, plăcerea de a juca fotbal”, a reacționat Gică Hagi.

Gică Popescu a fost unul dintre cei care au trebuit să îl marcheze pe Maradona în meciul Argentina – România de la turneul final din Italia.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Maradona nu a jucat fotbal, ci a făcut artă, și cu asta trebuie să rămânem. Cu dribbling-urile lui, cu fotbalul lui și pasiunea pentru fotbal extraordinară pe care o avea”, a spus Gică Popescu.

Balint: „Magician, magician!”

Gabi Balint a fost uimit de cât de creativ era întotdeauna micul argentinian: „Magician, magician! Deci, în momentul în care ajungea mingea la el, făcea ceva imprevizibil, ceva ce nimeni nu se aștepta. El întotdeauna, parcă, gândea faza înainte de a ajunge mingea la el”.

Miodrag Belodedici a avut șansa să joace împotriva lui Maradona în campionatul Spaniei, pe când era la Valencia.

„El juca la Sevilla, în Spania, eu jucam la Valencia În meci a fost un corner și au aruncat două portocale. Știți că sunt plantații, la Sevilla, la Valencia, plantații de portocale. Au căzut două portocale în teren, s-a dus, le-a luat cu piciorul, le-a ridicat, a făcut câteva jonglerii și le-a dat în tribună, acolo. Toată tribuna s-a ridicat în picioare și a început să-l aplaude”, a declarat Belodedici.