Halep ar putea rata participarea la Turneul de la Palermo, din cauza noilor reguli de carantină din Italia

Halep ar putea rata participarea la Turneul de la Palermo, din cauza noilor reguli de carantină din Italia Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto
  • Ministerul Sănătăţii din Italia a decis ca românii şi bulgarii care intră în ţară să stea în carantină 14 zile
  • Măsura ar putea s-o împiedice pe Simona Halep să mai joace la Palermo
  • Oficialii turneului vor să obţină o dispensă pentru ca românca să poată juca la competiţia care începe pe 1 august

Simona Halep ar putea rata participarea la Turneul WTA de la Palermo, din cauza noilor măsuri adoptate în Italia. Ministerul Sănătăţii a anunţat că cetăţenii care vin din România şi Bulgaria sunt obligaţi să stea în carantină pentru 14 zile.

Oficialii competiţiei fac tot posibilul pentru ca Simona Halep să poată juca. Ei au trimis deja o scrisoare prin care solicită o dispensă de la noua regulă. 

Nu puteţi să privaţi o jucătoare precum Simona Halep, numărul 2 mondial şi campioana de la Wimbledon, de dreptul de a participa la Turneul de la Palermo, primul organizat după suspendarea cauzată de pandemie. Protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt foarte stricte şi garantează siguranţa atât pentru sportivi, cât şi pentru cei din jurul lor. 

Protocolul le impune jucătoarelor să facă teste de COVID-19 din 4 în 4 zile. Înainte de a ajunge la Palermo, toate sportivele vor face un alt test şi nu vor putea părăsi hotelul înainte de primirea rezultatelor. Sunt convins că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca jucătoarele din România şi Bulgaria să primească o dispensă de la noua regulă şi să nu intre în carantină, se arată în scrisoarea trimisă de Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo, către Ministerul Sănătăţii din Italia.