• 4 echipe feminine și 5 echipe masculine au jucat în competiție
  • HC Illusion a câștigat la masculin, iar la feminin s-a impus M Power
  • Competiția a avut loc la Baia Mare, în complexul montan Turist Șuior

 Pentru prima dată în România, a avut loc o competiție de handbal pe zăpadă. 9 echipe din țară au jucat după regulile handbalului pe plajă.
Diferența a fost doar de… temperatură. Echipele au jucat la -13 grade celsius.

Prima ediție a competiției a adunat la start 4 echipe feminine și 5 masculine, din Baia Mare, Arad și Timișoara.

Meciurile pe zăpadă s-au jucat după aceleași reguli ca și cele de la handbalul pe nisip și au venit ca o continuare a celor 4 turnee de beachhandball organizate în ultimii ani la Baia Mare de echipa condusă de fostul handbalist și campion național cu Minaur Baia Mare, Tudor Marta.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că experiențele trăite în Centrul Vechi din Baia Mare, în cadrul Baia Mare Beach Handball Challenge, competiția de handbal pe nisip care a mutat plaja la munte, l-au determinat să se gândească și la un eveniment pe timp de iarnă.

Știind că în alte țări au mai fost evenimente de handbal pe zapadă, ne-am mobilizat și am trecut de la o extremă la alta, adică de la evenimente organizate pe nisip, la +30 grade, la unul desfășurat pe zăpadă, la -13 grade.

Ținând cont și de situația dificilă, creată de pandemie, am „fugit” la munte. Interesul a fost extrem de ridicat din partea echipelor și asta ne încurajează să ne gândim și la o ediție următoare de handbal pe zapadă.

Sunt fericit că am reușit să facem față rigorilor necesare pentru desfășurarea unei competiții sportive în această perioadă”, a declarat cel care a reușit să organizeze pentru prima dată în România un campionat european de beachhandball, în vara anului 2019.

Competiția masculină a fost câștigată de echipa băimăreană HC Illusion, care a îmvins în finală, la capătul unui meci dramatic, decis la aruncări de departajare, pe Golden Boys Merasport.