Handbal pe zăpadă, la minus 13 grade celsius. Unde a avut loc competiția

  • 4 echipe feminine și 5 echipe masculine au jucat în competiție
  • HC Illusion a câștigat la masculin, iar la feminin s-a impus M Power
  • Competiția a avut loc la Baia Mare, în complexul montan Turist Șuior

 Pentru prima dată în România, a avut loc o competiție de handbal pe zăpadă. 9 echipe din țară au jucat după regulile handbalului pe plajă.
Diferența a fost doar de… temperatură. Echipele au jucat la -13 grade celsius.

Prima ediție a competiției a adunat la start 4 echipe feminine și 5 masculine, din Baia Mare, Arad și Timișoara.

Meciurile pe zăpadă s-au jucat după aceleași reguli ca și cele de la handbalul pe nisip și au venit ca o continuare a celor 4 turnee de beachhandball organizate în ultimii ani la Baia Mare de echipa condusă de fostul handbalist și campion național cu Minaur Baia Mare, Tudor Marta.

Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că experiențele trăite în Centrul Vechi din Baia Mare, în cadrul Baia Mare Beach Handball Challenge, competiția de handbal pe nisip care a mutat plaja la munte, l-au determinat să se gândească și la un eveniment pe timp de iarnă.

Știind că în alte țări au mai fost evenimente de handbal pe zapadă, ne-am mobilizat și am trecut de la o extremă la alta, adică de la evenimente organizate pe nisip, la +30 grade, la unul desfășurat pe zăpadă, la -13 grade.

Ținând cont și de situația dificilă, creată de pandemie, am „fugit” la munte. Interesul a fost extrem de ridicat din partea echipelor și asta ne încurajează să ne gândim și la o ediție următoare de handbal pe zapadă.

Sunt fericit că am reușit să facem față rigorilor necesare pentru desfășurarea unei competiții sportive în această perioadă”, a declarat cel care a reușit să organizeze pentru prima dată în România un campionat european de beachhandball, în vara anului 2019.

Competiția masculină a fost câștigată de echipa băimăreană HC Illusion, care a îmvins în finală, la capătul unui meci dramatic, decis la aruncări de departajare, pe Golden Boys Merasport.